Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Україна та Німеччина посилять науково-технічну співпрацю у галузі ядерної безпеки
Опубліковано 27 вересня 2022 року о 06:30

Державна інспекція ядерного регулювання України (Держатомрегулювання) та її організація технічної підтримки (ОТП) Державне підприємство «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» (ДНТЦ ЯРБ) з однієї сторони, та Федеральне Міністерство довкілля, охорони природи, безпеки реакторів та захисту прав споживачів Федеративної Республіки Німеччини (BMUV) та його організація технічної підтримки Товариство з безпеки установок та реакторів Німеччини (GRS) з іншої сторони, підписали Спільну заяву про наміри щодо науково-технічного співробітництва в галузі ядерної безпеки. Відповідний документ було укладено 26 вересня 2022 року у Відні (Австрія).

Передусім, спільною заявою сторони відзначають багаторічну успішну науково-технічну співпрацю в галузі ядерної безпеки та досягають згоди про її продовження на період з 2022 по 2025 рік.

Метою такої співпраці є: зміцнення науково-технічного потенціалу ДІЯРУ та її ОТП в галузі ядерної безпеки; обмін досвідом в частині забезпечення безпеки експлуатації АЕС та інших ядерних установок; обмін досвідом у галузі безпечного поводження з ядерним паливом та радіоактивними відходами та виведення з експлуатації АЕС та інших ядерних установок; обмін досвідом з оцінки заходів з підвищення фізичного захисту ядерних об'єктів та радіоактивних матеріалів.

Теми та деталі науково-технічного співробітництва будуть щорічно визначатися в робочих програмах між ДНТЦ ЯРБ та GRS.

Спільну заяву підписано, відповідно до:

Угоди між Урядом України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про співробітництво з питань, що становлять взаємний інтерес у зв'язку з ядерно-технічною безпекою і радіаційним захистом від 10 червня 1993 року;

Рамкової Угоди між Урядом України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про консультування та технічне співробітництво від 29 травня 1996 року;

«Спільної Заяви Державного комітету ядерного регулювання України та Федерального Міністерства навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних установок Німеччини про продовження співробітництва в галузі ядерної безпеки діючих українських атомних електростанцій та в галузі поводження з відходами» від 06 грудня 2001 року.

Спільну заяву підписали: з української сторони – в. о. Голови Держатомрегулювання Олег Коріков; з німецької сторони - Керівник підвідділу з безпеки ядерних установок BMUV Томас Ельснер.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux