Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Про результати наглядової дяльності з 18 по 24 листопада 2011 року
Опубліковано 25 листопада 2011 року о 09:32

В період з 18.11 по 24.11.11. року Державними інспекціями з ядерної безпеки на АЕС проводились перевірки дотримання ліцензіатами вимог ядерного законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, умов виданих дозволів. Державними інспекторами проводились щоденні обходи та огляди обладнання АЕС, здійснювався розгляд періодичних звітів з безпеки роботи АЕС, документів щодо проведення ремонтів, окремих технічних рішень тощо.

Держатомінспекцією на ЮУАЕС:

Розглянуто та погоджено 3 технічних рішення по продовженню строку експлуатації обладнання систем важливих для безпеки енергоблоку №1 ЮУ АЕС.

Проконтрольовано:

- протиаварійне тренування на повномасштабному тренажері №2 після двохтижневого курсу навчання оперативного персоналу ЮУ АЕС в науково - технічному центрі;

- загально станційне протиаварійне тренування оперативного персоналу ЮУ АЕС.

Розглянуто проект Ядерного кодексу України, розроблений на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.12.2010 № 2208-р «Про схвалення Концепції проекту Ядерного кодексу України».

За результатами планової інспекційної перевірки організації і проведення перевірок та випробувань систем важливих для безпеки турбінного цеху №2 ВП ЮУ АЕС надано припис.

Взято учать у засіданні комісії по атестації технологій зварювання.

Держатомінспекцією на ЗАЕС:

Проведено розгляд та погодження технічного рішення щодо продовження терміну експлуатації систем (елементів), важливих для безпеки.

Проконтрольовано проведення:
- цехового тренування;
- загально станційного тренування;
- учбового тренування на повномасштабному тренажері зміни «В».

Взято участь в комісії з перевірки знань персоналу ВП ЗАЕС.

Проведено технічне опосвідчення 10 одиниць арматури реакторного цеху.

Проведені гідравлічні випробування 02 одиниць устаткування та трубопроводів реакторного відділення енергоблоку №5 та 04 одиниць турбінного відділення енергоблоку №5.

Розглянуто 14 комплектів документів перед узгодженням робочих програм щодо подовження терміну експлуатації у понад проектний строк будівельних конструкцій та споруд енергоблоків №№ 1, 2.

 

Держатомінспекцією на РАЕС:

Розглянуто та погоджено 2 рішення з продовження терміну експлуатації обладнання систем важливих для безпеки енергоблоків №№ 2, 3 РАЕС.

Проведена підготовка до інспекційної перевірки стану виконання робіт із забезпечення безпеки експлуатації корпусів реакторів РАЕС.

Держатомінспекцією на ХАЕС:

Прийнято участь у технічному опосвідченні 244 одиниць обладнання та трубопроводів.

Розглянуто та узгоджено 5 рішень щодо продовження терміну експлуатації систем, важливих для безпеки ядерних установок.

Взято участь у випробуваннях другого каналу систем безпеки блоку №2 ХАЕС.

Відповідно до Доручення Гашева М.Х. розглядається проект «Положення про організацію нагляду, реєстрації, перереєстрації та експлуатації обладнання та трубопроводів енергоблоків АЕС, віднесених до четвертого класу безпеки за класифікацією НП 306.2.141-2008».

Закінчена планова перевірка за темою: «Дотримання технологічної дисципліни при виконанні ремонтних робіт на тепломеханічному обладнанні персоналом підрядних організації».

Взято участь у черговій інспекції МАГАТЕ у сфері гарантій нерозповсюдження ядерних матеріалів.

Держатомінспекцією на ЧАЕС:.

Розглянуто «Решение о размещении на хранение в 5-ом отсеке бассейна выдержки хранилища ядерного топлива ХОЯТ-1 отработавшего ядерного топлива (кроме поврежденного), накопленого за время эксплуатации блоков № 1, 2, 3».

Узгоджено «График периодических проверок и испытаний систем важных для безопасности или их элементов объекта «Укрытие» ЧАЭС на 2012 год».

Взято участь у тренуванні аварійної бригади локалізації та усунення аварій на обладнанні електротехнічного цеху.

Розглянуто проект Ядерного Кодексу України, розроблений на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.12.2010 № 2208-р «Про схвалення Концепції проекту Ядерного кодексу України».

Розпочато планову перевірку по темі «Перевірка забезпечення ядерної та радіаційної безпеки під час виконання робіт з будівництва платформи по проекту «Підготовчі роботи. Організація робочої платформи для збирання конструкції арки НБК на території майданчика об`єкту «Укриття»».

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux