Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Про результати наглядової діяльності Держінспекцій на АЕС з 11 по 17 листопада 2011 року
Опубліковано 21 листопада 2011 року о 17:13

В період з 11.11 по 17.11.11. року Державними інспекціями з ядерної безпеки на АЕС проводились перевірки дотримання ліцензіатами вимог ядерного законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, умов виданих дозволів. Державними інспекторами проводились щоденні обходи та огляди обладнання АЕС, здійснювався розгляд періодичних звітів з безпеки роботи АЕС, документів щодо проведення ремонтів, окремих технічних рішень тощо.

Держатомінспекцією на ЮУАЕС:

Розглянуто та погоджено 3 технічних рішення по продовженню строку експлуатації обладнання систем важливих для безпеки енергоблоку №1 ЮУ АЕС.

За дорученням першого заступника Голови - Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Гашева М.Х. розглядається проект Ядерного кодексу України, розроблений на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.12.2010 № 2208-р «Про схвалення Концепції проекту Ядерного кодексу України».

Проводиться планова інспекційна перевірка організації і проведення перевірок та випробувань систем важливих для безпеки турбінного цеху №2 ВП ЮУ АЕС.

Проведена планова інспекційна перевірка організації роботи з персоналом електричного цеху ВП ЮУ АЕС.

Прийнята участь у технічному опосвідченні 13 одиниць обладнання турбінного цеху №1 ЮУ АЕС.

Прийнята участь у засіданні комісії по атестації технологій зварювання.

Держатомінспекцією на ЗАЕС:

Розглянуто та погоджено технічне рішення щодо продовження терміну експлуатації систем, важливих для безпеки.

Проконтрольовано:
- 1 блочне тренування оперативного персоналу на повномасштабному тренажері;
- 2 цехових тренування;

- 1 протиаварійне тренування на повномасштабному тренажері.

Проведено 5 експертних оцінок ремонтних робіт на енергоблоці № 1 перед наданням дозволу на їх виконання.

Завершено планову інспекційну перевірку готовності ЗАЕС до надійної та безпечної роботи протягом осінньо-зимового періоду 2011 – 2012 років та планову інспекційну перевірку стану внутрішнього та зовнішнього кризових центрів ЗАЕС, центру технічної підтримки, захисних споруд для укриття персоналу.

Взято участь в роботі комісії з перевірки знань персоналу ВП ЗАЕС.

Проведено технічне опосвідчення 11одиниць устаткування, трубопроводів та арматури реакторного відділення та 01 одиниці турбінного відділення енергоблоку №1.

Проведено:
- позапланову оперативну перевірку дотримання правил, норм, стандартів під час виконання випробувань каналів систем безпеки; .…

- позапланову перевірку якості виконання робіт з перевантаженням ядерного палива в планово-профілактичний ремонт 2011 року.

Держатомінспекцією на РАЕС:

Взято участь у загальностанційному протиаварійному тренуванні на ВП РАЕС спільно з Дирекцією ДП НАЕК "Енергоатом" на тему "Комунальна аварія на РАЕС, яка виникла в результаті надзвичайної геологічної та гідрологічної ситуації в районі розміщення ВП РАЕС та привела до виходу з ладу системи основного та резервного електроживлення АЕС і відмови, в результаті цього, системи охолодження ядерного реактора".

Взято участь представника Державної інспекції з ядерної безпеки на РАЕС, в якості спостерігача, при проведенні інвентаризації свіжого ядерного палива у вузлах свіжого палива та на складах ВП Рівненської АЕС.

Держатомінспекцією на ХАЕС:

Розглянуто та узгоджено сповіщення про зміни до програми «Рабочая программа испытаний импульсно-предохранительных устройств парогенераторов типа «SEBIM». Ядерно-опасная работа».

Прийнято участь у технічному опосвідченні 25 одиниць обладнання реакторного цеху блоку №1.

Триває перевірка комплекту звітних документів після виконання ремонтних та реконструктивних робіт на третього каналу безпеки енергоблоку №1.

Розглянуто та узгоджено 5 технічних рішень щодо продовження терміну експлуатації систем, важливих для безпеки ядерних установок.

Проведена оперативна перевірка дотримання експлуатаційної дисципліни, правил, норм, стандартів при проведенні випробувань другому каналу систем безпеки енергоблоку № 2.

Відповідно до Доручення першого заступника Голови – Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Гашева М.Х. розглядається проект НПА «Вимоги до систем надійного електропостачання, важливих для безпеки атомних станцій».

Держатомінспекцією на ЧАЕС:.

Проведено розгляд технічного рішення щодо заповнення 5 відсіку сховища відпрацьованого ядерного палива №1.

Проведено розгляд та узгодження програми 51ПР-ЦООЯТ по зниженню рівня у басейні витримки сховища відпрацьованого ядерного сховища.

Проконтрольовано:

- тренування аварійної бригади санітарної обробки;

- загальностанційне тренування для зміни №3 з елементами радіаційної безпеки на блоці №1, сховищі відпрацьованого ядерного палива та об`єкті «Укриття».

Закінчено планову перевірку ДСП ЧАЕС по темі «Організація роботи з персоналом».

По результатах аналізу документації по сховищу рідких радіоактивних відходів видано припис генеральному директору ДСП ЧАЕС.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux