Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Представлено позиційні документи Держатомрегулювання на 2019-2024 роки
Опубліковано 28 листопада 2019 року о 15:27

На засіданні Колегії Держатомрегулювання розглянули проєкти «Заяви про політику Державної інспекції ядерного регулювання України 2019-2024 роки» та «Основні стратегічні цілі розвитку Державної інспекції ядерного регулювання України на 2019-2024 роки».

 

 

Основною метою розробки позиційних документів Держатомрегулювання є запровадження дієвої моделі регулювання ядерної та радіаційної безпеки, яка відповідає сучасним міжнародним стандартам до регулюючих органів, встановлює стратегічні цілі, пріоритети та завдання для досягнення перспективних цілей.

«Держатомрегулювання має зберегти усі досягнення, набутий досвід та перетворитися у динамічну, ефективну державну інституцію, здатну впливати на стан ядерної та радіаційної безпеки, реагувати на запити суспільства, сприяти дотриманню принципів прозорості та відповідальності у прийнятті регулюючих рішень», – зазначив Голова Держатомрегулювання, Григорій ПЛАЧКОВ, та подякував усім, хто долучився до розробки та внесення пропозицій у проєкти документів.

Розвиток громадянського суспільства в Україні потребує достовірної, професійної та неупередженої інформації про стан ядерної та радіаційної безпеки в Україні та відповідного реагування від Держатомрегулювання.

«Перед Держатомрегулювання постає низка викликів, зумовлених зростаючими вимогами суспільства, швидкозмінними перетвореннями в державі, активним розвитком системи радіаційного захисту у світі. Стратегічні підходи до розвитку потребують формування та єдиного розуміння цілей, завдань та повноважень інституції як у внутрішньому, так і зовнішньому середовищі», – наголосила Руслана ТРІПАЙЛО, Заступник Голови Держатомрегулювання.

За словами пані Руслани необхідною умовою розвитку Держатомрегулювання, як сучасного регулюючого органу, є імплементація міжнародних стандартів, з метою системного удосконалення законодавства.

Учасники засідання також обговорили основні стратегічні цілі та пріоритети розвитку Держатомрегулювання, а саме:

-         посилення ролі регулятора, як єдиного незалежного органу державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки в Україні;

-         максимальне наближення методології та практики здійснення дозвільної та наглядової діяльності до міжнародних стандартів;

-         підвищення контролю за виконанням рішень та приписів Держатомрегулювання, удосконалення процесу моніторингу їх впровадження та посилення відповідальності за невиконання або неналежне їх виконання;

-         зміцнення організаційної спроможності та професійного потенціалу Держатомрегулювання.

 

«Необхідно зберегти та розвивати імідж незалежного і професійного регулюючого органу, який діє відкрито і об’єктивно на користь громадян та держави, заслуговує на довіру та повагу суспільства», – підкреслила Руслана ТРІПАЙЛО.

 

Ознайомитись з проєктами «Заяви про політику Державної інспекції ядерного регулювання України на 2019-2024 роки» та «Основними стратегічними цілями розвитку Державної інспекції ядерного регулювання України на 2019-2024 роки» можна у найближчий час на офіційному вебсайті Держатомрегулювання та висловити свої пропозиції на адресу: pr@hq.snrc.gov.ua. За результатами обговорень ці документи будуть затверджені керівництвом Держатомрегулювання.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux