Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Постанова Колегії Держатомрегулювання від 16.05.2024 № 03
Опубліковано 06 червня 2024 року о 16:25

ДЕРЖАВНА ІНСПЕКЦІЯ ЯДЕРНОГО РЕГУЛЮВАННЯ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА КОЛЕГІЇ


від 16 травня 2024 р. м. Київ № 03

Про виконання фінансового плану

Державного підприємства

«Державний науково-технічний центр

з ядерної та радіаційної безпеки»

за результатами роботи у 2023 році

Відповідно до Закону України «Про управління об’єктами державної власності», з метою забезпечення контролю за фінансовою діяльністю державного підприємства «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» (далі – ДНТЦ ЯРБ), що належить до сфери управління Держатомрегулювання, проведено аналіз виконання фінансового плану ДНТЦ ЯРБ за результатами роботи у 2023 році.

Колегія Держатомреуглювання, розглянувши та обговоривши звіт ДНТЦ ЯРБ, та інформацію, підготовлену Управлінням економіки, фінансів та обліку, констатує наступне.

У 2023 році основним видом діяльності ДНТЦ ЯРБ відповідно до КВЕД були дослідження та експериментальні розробки у сфері інших природничих і технічних наук.

Фінансовий план ДНТЦ ЯРБ на 2023 рік поданий своєчасно та затверджений Держатомрегулюванням у встановлений законодавством термін.

Затверджений підприємством фінансовий план на 2023 рік був виконаний у повному обсязі. Чистий дохід від реалізації продукції, собівартість реалізованої продукції, фінансовий результат до оподаткування, чистий фінансовий результат підприємства, обсяг сплачених до бюджету податків та обов’язкових платежів за результатами 2023 року були вищими за заплановані.

Спостерігається ріст вищезазначених показників порівняно з 2022 роком.

Заборгованості з виплати заробітної плати ДНТЦ ЯРБ не має.

Середньооблікова кількість штатних працівників ДНТЦ ЯРБ за 2023 рік складає 222 осіб, яка зменшилась порівняно з відповідним періодом минулого року на 4 особи.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника порівняно з відповідним періодом минулого року зросла на 16,4 %.

Простроченої заборгованості перед держбюджетом підприємство не має.

Подання звітів про виконання фінансових планів підприємством здійснюється у встановлені терміни.

Відповідно до Методичних рекомендацій застосування критеріїв визначення ефективності управління об’єктами державної власності, затверджених наказом Мінекономрозвитку від 15 березня 2013 року № 253 (далі – Критерії ефективності), фінансово-господарська діяльність ДНТЦ ЯРБ за 2023 рік оцінена як ефективна, що підтверджується коефіцієнтним аналізом: досягнутий рівень показника поточної ліквідності свідчить про достатність ресурсів, які можуть бути використані підприємством для погашення поточних зобов’язань; рівень коефіцієнтів фінансової стійкості та відношення боргу до ЕBITDA вказує на достатній ступінь незалежності від зовнішніх джерел і можливість підприємства виконувати зовнішні зобов’язання за рахунок власних коштів; рівень рентабельності активів та рентабельність діяльності вказують на ефективність використання активів і ефективність господарської діяльності підприємства відповідно.

На офіційному вебсайті Держатомрегулювання у форматі відкритих даних оприлюднюється фінансова звітність і показники виконання фінансового плану ДНТЦ ЯРБ.

За результатами обговорення виконання фінансового плану ДНТЦ ЯРБ у 2023 році Колегія Державної інспекції ядерного регулювання України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Визнати роботу ДНТЦ ЯРБ протягом 2023 року такою, що відповідає оцінці «добре».

2. Директору ДНТЦ ЯРБ продовжити вживати дієвих заходів для покращення фінансового становища підприємства, у тому числі з метою подолання викликів, пов’язаних із введенням та дією в Україні воєнного стану.

Голова Колегії Олег КОРІКОВ

Секретар Колегії Ірина БАГЛАЙ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux