Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Постанова Колегії Держатомрегулювання № 07 від 04 серпня 2022 року
Опубліковано 10 серпня 2022 року о 14:35

ДЕРЖАВНА ІНСПЕКЦІЯ ЯДЕРНОГО РЕГУЛЮВАННЯ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА КОЛЕГІЇ

04 серпня 2022 року                                     м. Київ                                                               № 07


20 вересня 1994 року Україна підписала Конвенцію про ядерну безпеку, яка ратифікована Законом України «Про ратифікацію Конвенції про ядерну безпеку» № 736/97-ВР від 17 грудня 1997 року із заявою та застереженням.

Україною підготовлено вісім Національних доповідей про вжиті Україною заходи до виконання зобов’язань, передбачених Конвенцією про ядерну безпеку.

Делегації України брали участь у всіх нарадах країн-Договірних Сторін Конвенції.

Чергова Об’єднана Восьма та Дев’ята нарада країн-сторін Конвенції відбудеться 20-31 березня 2023 року в штаб-квартирі МАГАТЕ у Відні.

Національна доповідь України про виконання зобов’язань України відповідно до Конвенції про ядерну безпеку (далі – Національна доповідь) до Об’єднаної Восьмої та Дев’ятої наради країн-Договірних Сторін Конвенції про ядерну безпеку підготовлена Міжвідомчою робочою групою відповідно до наказів Держатомрегулювання від 12.05.2022 № 325 «Про організацію підготовки Національної доповіді про вжиті Україною заходи з виконання зобов’язань, передбачених Конвенцією про ядерну безпеку та участі України у Об’єднаній Восьмій та Дев’ятій нараді країн-сторін Конвенції про ядерну безпеку» та від 11.07.2022 № 421 «Про внесення змін до наказу Держатомрегулювання від 12.05.2022 № 325».

При розробці Національної доповіді головною метою було представлення об’єктивної інформації про стан безпеки ядерних установок і заходи, що впроваджуються для її підвищення, а також висвітлення змін і прогресу в законодавчій та регулюючій діяльності в ядерно-енергетичному секторі України за звітний період.

Структуру та зміст Національної доповіді розроблено з урахуванням вимог МАГАТЕ до національних доповідей країн «Керівні принципи стосовно національних доповідей, що представляються у відповідності з Конвенцією про ядерну безпеку» (МАГАТЕ, Інформаційний циркуляр, INFCIRC/572/Rev.6, 07 лютого 2017 року).

При ратифікації у 1997 році Конвенції про ядерну безпеку Верховною Радою України проголошено заяву і застереження, що положення ст. 3 Конвенції не застосовується до об’єкта «Укриття». Однак загальна інформація про діяльність на енергоблоках № 1-3 Чорнобильської АЕС та об’єкті «Укриття» наведена у Національній доповіді.

Розглянувши та обговоривши хід підготовки Національної доповіді України з виконання зобов’язань, що випливають із Конвенції про ядерну безпеку, до Об’єднаної Восьмої та Дев’ятої наради країн-сторін Конвенції про ядерну безпеку, Колегія КОНСТАТУЄ:

матеріали доповіді відображають прогрес у сфері ядерної безпеки в Україні за останні 3 роки;

представлена редакція доповіді відповідає вимогам до її структури, наведеної в Керівних принципах щодо форми та структури національних доповідей.

Заслухавши доповідь про стан підготовки дев’ятої Національної доповіді «Про виконання зобов’язань України відповідно до Конвенції про ядерну безпеку» та беручи до уваги результати обговорення, Колегія Держатомрегулювання ПОСТАНОВЛЯЄ:

  • Схвалити дев’яту Національну доповідь України про вжиті Україною заходи з виконання зобов’язань, передбачених Конвенцією про ядерну безпеку.
  • Департаменту з питань безпеки ядерних установок та Відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції забезпечити дотримання графіку подання та розміщення матеріалів у ході оглядового процесу та підготовку участі української делегації у Об’єднаній Восьмій та Дев’ятій нараді країн-сторін Конвенції про ядерну безпеку у терміни відповідно до наказу Держатомрегулювання від 11.07.2022р. № 421.

Голова Колегії                                                             Олег КОРІКОВ


Секретар Колегії                                                         Тетяна КНЯЖНИЦЬКА



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux