Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Постанова Колегії Держатомрегулювання № 05 від 27 травня 2021 року
Опубліковано 28 травня 2021 року о 14:00

 

ДЕРЖАВНА ІНСПЕКЦІЯ ЯДЕРНОГО РЕГУЛЮВАННЯ УКРАЇНИ


ПОСТАНОВА КОЛЕГІЇ



27 травня 2021 р.                                       м. Київ                                 № 05




Про виконання фінансового плану

Державного підприємства

«Державний науково – технічний центр

з ядерної та радіаційної безпеки» за результатами

роботи у 2020 році


Державне підприємство «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» належить до сфери управління Державної інспекції ядерного регулювання України.

Держатомрегулюванням проведений аналіз виконання фінансового плану ДНТЦ ЯРБ за результатами роботи у 2020 році

Колегія, розглянувши та обговоривши звіт ДНТЦ ЯРБ та інформацію, підготовлену Управлінням економіки, фінансів та обліку, КОНСТАТУЄ:

у 2020 році основним видом діяльності ДНТЦ ЯРБ відповідно до КВЕД були дослідження й експериментальні розробки у сфері інших природничих і технічних наук.

Фінансовий план ДНТЦ ЯРБ на 2020 рік поданий своєчасно та затверджений Держатомрегулюванням у встановлений законодавством термін.

Затверджений підприємству фінансовий план на 2020 рік був виконаний у повному обсязі. Чистий дохід від реалізації продукції, чистий фінансовий результат підприємства, собівартість реалізованої продукції, обсяг сплачених до бюджету податків та обов’язкових платежів за результатами 2020 року були вищими за заплановані.

У складі інших операційних витрат підприємством було перевищено погоджений Держатомрегулюванням розмір витрат на добровільне медичне страхування працівників, на що було вказано ДНТЦ ЯРБ про недопущення таких дій у подальшому.

У порівнянні з 2019 роком вищезазначені показники, крім обсягу сплачених до бюджету податків та обов’язкових платежів та чистого фінансового результату підприємства, були нижчими, що пов’язано з пандемією COVID-19 та кризою на енергетичному ринку України.

Заборгованості з виплати заробітної плати ДНТЦ ЯРБ не має.

Середньооблікова кількість штатних працівників ДНТЦ ЯРБ за 2020 рік склала 251 особу, яка збільшилась порівняно з відповідним періодом минулого року на 8 осіб.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника за 2020 рік зменшилась на 7,1% у порівнянні з 2019 роком за рахунок зменшення обсягів реалізації.

Простроченої заборгованості перед держбюджетом підприємство не має.

Подання звітів про виконання фінансових планів підприємством здійснюється у встановлені терміни.

Відповідно до Методичних рекомендацій застосування критеріїв визначення ефективності управління об’єктами державної власності, затверджених наказом Мінекономрозвитку від 15 березня 2013 року № 253 зі змінами (далі – Критерії ефективності) фінансово-господарська діяльність ДНТЦ ЯРБ за 2020 рік оцінена як ефективна, що підтверджується коефіцієнтним аналізом: досягнутий рівень показника поточної ліквідності свідчить про достатність ресурсів, які можуть бути використані для погашення поточних зобов’язань; рівень коефіцієнтів фінансової стійкості та відношення боргу до ЕBITDA вказує на достатній ступінь незалежності від зовнішніх джерел та можливість підприємства виконувати зовнішні зобов’язання за рахунок власних коштів; рентабельність активів та рентабельність діяльності вказують на ефективність використання активів та ефективність господарської діяльності підприємства відповідно.


На офіційному вебсайті Держатомрегулювання у форматі відкритих даних оприлюднюється фінансова звітність та показники виконання фінансового плану ДНТЦ ЯРБ.

За результатами обговорення результатів роботи ДНТЦ ЯРБ за 2020 рік Колегія Державної інспекції ядерного регулювання України ПОСТАНОВЛЯЄ:


Визнати роботу ДНТЦ ЯРБ протягом 2020 року такою, що відповідає оцінці «добре».

Директору ДНТЦ ЯРБ продовжити вживати дієвих заходів для покращення фінансового становища підприємства та неухильно дотримуватись затверджених показників фінансового плану у розрізі витрат в граничних межах, установлених Держатомрегулюванням відповідно до п.13 постанови Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2006 року № 1673 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів» (зі змінами).  




Голова Колегії                                                                         Григорій ПЛАЧКОВ



Секретар Колегії                                                                        Тетяна КНЯЖНИЦЬКА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux