Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Колегія Держатомрегулювання вважає можливою подальшу безпечну експлуатацію енергоблока № 1 Південноукраїнської АЕС
Опубліковано 02 листопада 2023 року о 13:52

«Визнати обґрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблока № 1 Південноукраїнської АЕС на визначених у проекті рівнях потужності до 02 грудня 2033 року», - таке рішення було ухвалене на засіданні Колегії Держатомрегулювання, що відбулося 02 листопада 2023 року.

Перед ухваленням рішення було заслухано доповідь щодо результатів державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки Звіту з періодичної переоцінки безпеки (далі – ЗППБ) енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС. Державна експертиза ядерної та радіаційної безпеки матеріалів ЗППБ була проведена відповідно до вимог статті 40 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку».

Також на засіданні Колегії Держатомрегулювання розглянуто результати інспекційного обстеження, яке проводилося 21-25 серпня 2023 року комісією Держатомрегулювання із залученням фахівців ДСНС України, Міністерства оборони України, ДНТЦ ЯРБ, у відповідності до вимог статті 12 Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії».

Колегія Держатомрегулювання констатувала:

- результати державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки ЗППБ енергоблока № 1 Південноукраїнської АЕС та інспекційного обстеження підтверджують можливість подальшої безпечної довгострокової експлуатації енергоблока № 1 Південноукраїнської АЕС;

- енергоблок № 1 Південноукраїнської АЕС задовольняє вимоги з ядерної та радіаційної безпеки за показниками цільових критеріїв безпеки.

Колегія Держатомрегулювання вирішила:

1. Схвалити Висновок державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки Звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблока № 1 Південноукраїнської АЕС.

2. Ґрунтуючись на відомостях, наданих у Звіт з періодичної переоцінки безпеки щодо термінів експлуатації корпусу реактора, споруд, систем та елементів, важливих для безпеки, висновку державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки ЗППБ енергоблока № 1 Південноукраїнської АЕС, визнати обґрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблока № 1 Південноукраїнської АЕС на визначених у проекті рівнях потужності до 02 грудня 2033 року.

3. Департаменту з питань безпеки ядерних установок Держатомрегулювання забезпечити організацію внесення змін до ліцензії № ЕО 001019, виданої ДП «НАЕК «Енергоатом» на право здійснення діяльності на етапі життєвого циклу «експлуатація ядерної установки енергоблока № 1 Південноукраїнської АЕС».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux