Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Держатомрегулювання слідом за ДНТЦ ЯРБ запровадить СЕД
Опубліковано 23 червня 2017 року о 14:52

 

22 червня Державна інспекція ядерного регулювання України приймала з візитом представників Державного департаменту США, Комісії ядерного регулювання США та Шведського органу з радіаційної безпеки (SSM). Також у зустрічі взяли участь фахівці Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ).

У рамках заходу обговорювалось достатньо важливе для Держатомрегулювання питання, а саме – посилення інформаційної безпеки регулятора, запровадження системи електронного документообігу (СЕД) та Порталу знань.

Відкрив зустріч виконуючий обов’язки Голови Інспекції Борис Столярчук. З його слів, посилення інформаційної безпеки Держатомрегулювання має непересічне значення у забезпеченні ядерної та радіаційної безпеки України.

«Зважаючи на той факт, що ми маємо 5 представництв Інспекцій при кожній з АЕС України, а також 7 регіональних Інспекцій – впровадження електронного документообігу значно прискорить роботу регулятора, дозволить економити час на пересилці документів та їх погодженні», – переконаний очільник відомства.

 

Долучився до обговорення начальник інформаційно-технічного відділу ДНТЦ ЯРБ Сергій Кравцов. Він розповів, як фахівці Центру в партнерстві з Адміністрацією Президента України запроваджували систему електронного документообігу в ДНТЦ ЯРБ. «Враховуючи той факт, що наш Центр – єдина державна установа, що налагодила успішне функціонування цієї версії СЕД, та має колосальний досвід за цим напрямом, а також прекрасно знає специфіку роботи Інспекції, адже є організацією її технічної підтримки, думаю, було б логічним доручити запровадження СЕД в Держатомрегулювання саме нам», – запевнив він.

 

 

 

Про необхідність посилення інформаційної безпеки Держатомрегулювання та переваги запровадження СЕД й Порталу знань розповів начальник Сектору інформаційно-програмного забезпечення та кризового реагування ДНТЦ ЯРБ Олександр Іваньков.

«На сьогодні система інформаційної безпеки Держатомрегулювання прагне бажати кращого. Створення нової системи – пріоритет номер один. Не менш важливим завданням є забезпечення збереження інформації. Запровадження СЕД дозволить зберігати оригінали документів в електронному вигляді, прискорить обробку даних й надасть можливість контекстного пошуку у документах», – зазначає Олександр Іваньков.

З його слів, існуючий документообіг Інспекції – достатньо великий. До Держатомрегулювання в рік надходить близько 11000 вхідних документів, понад 9000 – вихідних. Роботу Інспекції ускладнює те, що електронному форматі знайти документ за минулий чи позаминулий рік – велика проблема. «СЕД та Портал знань вирішать і її», – підсумовує Олександр Іваньков.

Представники Державного департаменту США, Комісії ядерного регулювання США та Шведського органу з радіаційної безпеки (SSM), вислухавши українську сторону, прийняли рішення про необхідність надання фінансової допомоги для посилення інформаційної безпеки Держатомрегулювання, впровадження СЕД та Порталу знань.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux