Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Вимоги до структури та змісту звіту з аналізу безпеки об’єктів, призначених для переробки РАВ
Опубліковано 23 квітня 2018 року о 15:31

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту наказу Держатомрегулювання

«Про затвердження Вимог до структури та змісту звіту з аналізу безпеки об’єктів, призначених для переробки радіоактивних відходів»

 

Проект наказу «Про затвердження Вимог до структури та змісту звіту з аналізу безпеки об’єктів, призначених для переробки радіоактивних відходів» (далі – проект НПА) підготовлено Держатомрегулюванням відповідно до вимог частини четвертої статті 12 Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії», підпунктів 7, 16 пункту 4 Положення про Державну інспекцію ядерного регулювання України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 363, Плану нормативного регулювання Державної інспекції ядерного регулювання України на 2018 рік.

Проект НПА належить до категорії норм і правил з ядерної та радіаційної безпеки та спрямований на приведення національного законодавства у відповідність міжнародним нормам та удосконалення системи нормативно-правового регулювання ядерної і радіаційної безпеки у сфері використання ядерної енергії.

Метою проекту НПА є визначення вимог до структури та змісту звіту з аналізу безпеки об’єктів, призначених для переробки радіоактивних відходів. 

Досягнення зазначеної мети здійснюється шляхом: 

-   перегляду вимог до структури та змісту звіту з аналізу безпеки установки для переробки радіоактивних відходів, які встановлені в нормативно-правовому акті «Вимоги щодо структури та змісту звіту про аналіз безпеки установки для переробки радіоактивних відходів», затвердженому наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 26 січня 2001 року № 11, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 14 лютого 2001 року за № 137/5328;

-   врахування положень документів МАГАТЕ та референтних рівнів WENRA щодо безпеки для об’єктів з переробки радіоактивних відходів.

 

Зауваження та пропозиції до НПА приймаються з 23 квітня по 23 травня 2017 року за адресою:

01011, м. Київ, вул. Арсенальна 9/11; контактна особа: Даценко В.Ю. – начальник відділу безпеки поводження з РАВ – державний інспектор Управління безпеки поводження з РАВ (тел. 277-12-09, ел. пошта: datsenko@hq.snrc.gov.ua). 

 

Проект наказу 

Пояснювальна записка

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux