Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Видано окремий дозвіл на провадження діяльності з введення в експлуатацію проміжного Сховища відпрацьованого ядерного палива
Опубліковано 07 вересня 2020 року о 10:00

Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Григорій ПЛАЧКОВ (передав першому заступнику Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдану Боруховському окремий дозвіл № ЕО 001002/1/15 від 25.08.2020 р. на право провадження діяльності ДСП «Чорнобильська АЕС» з введення в експлуатацію ядерної установки - проміжного Сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2).

Передача відповідного дозволу відбулася за участю Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергія Калашника, в. о. генерального директора ДСП «Чорнобильська АЕС» Володимира Пєскова та представників Служби безпеки України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Головного управління Національної гвардії України, Європейського банку реконструкції та розвитку, Holtec International.

Рішення про видачу окремого дозволу було ухвалене регулюючим органом, ураховуючи позитивні результати:

-державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки, проведеної разом з організацією технічної підтримки ДНТЦ ЯРБ, документів, наданих ДСП «Чорнобильська АЕС» з обґрунтування безпеки провадження діяльності;

-інспекційного обстеження комісії Держатомрегулювання щодо перевірки спроможності ДСП «Чорнобильська АЕС» виконувати заявлений вид діяльності.

 «Сьогодні ми робимо суттєвий крок,  спрямований на зміцнення безпеки використання ядерної енергії, адже початок робіт із введення в експлуатацію СВЯП -2 дозволить не тільки підвищити рівень безпеки зберігання відпрацьованого ядерного палива, а і активізувати роботи зі зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС», - наголосив у своїй промові Григорій ПЛАЧКОВ та подякував усім причетним за залучення, реалізацію й неосяжну підтримку у створенні цього високотехнологічного об’єкту.

Відзначив у своїй промові, регулятор, та подякував за допомогу у реалізації усіх проєктів на майданчику Чорнобильської АЕС, спрямованих на вирішення питань та підвищення безпеки використання ядерної енергії, Європейський банк реконструкції та розвитку та країн-донорів Рахунку ядерної безпеки.

Зі сторони міністерства, Богдан Боруховський відзначив вагомий результат злагодженої і командної роботи усіх сторін, який сприятиме забезпеченню екологічної безпеки у зоні відчуження та подякував усім за успішну реалізацію проєкту, протягом більш як 20 років.

На завершення, Григорій ПЛАЧКОВ побажав усім подальших успіхів та безпечного провадження діяльності.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux