Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Установчі збори Громадської ради при Держатомрегулюванні проведено
Опубліковано 24 лютого 2017 року о 15:03

 

24 лютого 2017 року проведено установчі збори з метою оновлення складу Громадської ради при Державній інспекції ядерного регулювання України.

Захід відкрив виконуючий обов’язків Голови Держатомрегулювання Борис Столярчук: «Щиро дякую усім присутнім за небайдужість до питань ядерної та радіаційної безпеки (ЯРБ). Інспекція до спілкування з громадськістю – відкрита, ми готові обговорювати найбільш важливі питання в галузі, спільними зусиллями шукати шляхи вирішення проблемних питань. Думка громади для регулюючого органу завжди мала непересічне значення, адже допомагала приймати зважені, збалансовані рішення».

Цьогоріч увійти до складу Громадської ради при Держамторегулюванні висловили бажання 11 громадських організацій України, серед них: «Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86», «Ядерний страховий пул», «Український ядерний форум», «Національний екологічний центр України», «Українська екологічна асоціація «Зелений світ», «Українське ядерне товариство», «Молодіжна енергетична спільнота» та інші.

 

«Найбільше ми опікуємось станом ядерної та радіаційної безпеки, належною підготовкою до зняття з експлуатації енергоблоків. Тож, постійно проводимо моніторинг усіх подій, що відбуваються в галузі», – зазначила представниця Національного екологічного центру України Ірина Головко. З її слів, для результативної роботи Громадської ради, в засіданнях повинні брати участь незалежні експерти й організації.

Долучився до обговорення представник громадської спілки «Чорнобильський інститут досліджень і розвитку» Віталій Дем’янюк. «Питання ядерної та радіаційної безпеки для мене – також пріоритетне. В той же час я є прихильником розвитку атомної енергетики, запровадження новітніх, передових технологій й збалансованого підходу. Ядерний регулятор я би хотів бачити незалежним, неупередженим, конструктивним; таким, який би давав можливість, з одного боку, опікуватися екологічними питаннями, питаннями ЯРБ, все ж, з іншого – давав змогу розвивати енергетичну галузь країни», – зауважив Віталій Дем’янюк.

Головою Громадської ради при Держатомрегулювання обрано представника «Об’єднання правозахисту громадян» Ярослава Рожила, а його заступниками – Ольгу Кошарну з «Українського ядерного форуму» та Олександра Гараня з «Молодіжної енергетичної спільноти».

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux