Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Україна розглядає європейські підходи до реагування на ядерні та радіаційні аварійні ситуації
Опубліковано 09 грудня 2021 року о 11:00

Триває онлайн семінар-тренінг, присвячений розгляду сучасних європейських підходів до реагування на ядерні та радіаційні аварійні ситуації (підходів HERCA-WENRA), які базуються на механізмах раннього оповіщення, узгоджених критеріях і процедурах запровадження захисних заходів та оцінки транскордонного впливу.

Семінар організовано в рамках міжнародного технічного співробітництва Державної інспекції ядерного регулювання України за проєктом Європейської Комісії INSC U3.01/18 «Підтримка українського регулюючого органу».

Більше 70 учасників беруть участь у онлайн заході, зокрема, представники Держатомрегулювання, ДНТЦ ЯРБ, Апарату РНБО, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної служби надзвичайних ситуацій, Державного космічного агентства України, Міністерства енергетики, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Міністерства охорони здоров’я, Державної служби праці, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, Державного спеціалізованого підприємства «Екоцентр», Українського гідрометеорологічного інституту, Центру громадського здоров’я, ЦППРВ, НАЕК «Енергоатом», Європейської комісії, Технологічного інституту Карлсруе, офісу JSO.

У першій день заходу, 08 грудня, було розглянуто загальну інформацію про співпрацю органів регулювання ядерної безпеки (WENRA) з організаціями, що опікуються питаннями радіологічного захисту населення (HERCA). Також було представлено можливості сучасної європейської системи підтримки прийняття рішень RODOS, включно з практикою і досвідом її застосування в Україні.

Сьогодні, експертами організацій технічної підтримки регулюючих органів Німеччині та Франції представлено європейський досвід транскордонної координації діяльності на основі підходу HERCA-WENRA, процедури  та механізми  координації захисних дій у Європі.

За результатами заходу українським експертам будуть представлені рекомендації європейських колег стосовно  забезпечення готовності до реагування на аварійні ситуації відповідно до міжнародних стандартів безпеки на засадах обізнаності, довіри і координації дій на регіональному, національному та міжнародному рівнях.

Семінар триватиме до 10 грудня.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux