Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Українська делегація з успіхом презентувала Національну доповідь з ядерної безпеки в Австрії
Опубліковано 10 квітня 2017 року о 14:27

13 квітня 2017 року о 14.00 у Інформаційному агентстві «Укрінформ» відбудеться прес-конференція «Участь України у Сьомій нараді Конвенції з ядерної безпеки». У рамках заходу члени української делегації розкажуть про те, як проходила цьогорічна Сьома оглядова нарада Конвенції з ядерної безпеки, а також презентують основні аспекти Національної доповіді України.

Керівник Держатомрегулювання Борис Столярчук, представники Державної інспекції ядерного регулювання, Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки та ДП НАЕК «Енергоатом» висвітлять сучасний стан ядерної та радіаційної безпеки в Україні, акцентувавши увагу на основних здобутках за останні три роки. Фахівці поділяться інформацією про рівень безпеки вітчизняних енергоблоків АЕС; законодавчі й регулюючі засади за напрямом; виконання Україною додаткових заходів, визначених за результатами проведення «стрес-тестів» після подій на АЕС «Фукусіма»; перетворення об’єкту «Укриття» в Чорнобильській зоні відчуження в екологічно безпечну систему та ін.

Особливу увагу на прес-конференції буде приділено результатам участі України у Сьомій оглядовій нараді Конвенції з ядерної безпеки. Під час Шостої оглядової наради Конвенції з ядерної безпеки, що проходила у 2014 році, учасники заходу визначили для України 4 Виклики, 3 з яких Україна успішно виконала, 4 Пропозиції, 3 з яких також виконано. Після презентації Національної доповіді України цьогоріч, за результатами всебічного обговорення країни-члени Конвенції шляхом консенсусу визначили 3 нові Виклики, 1 нову Пропозицію та відзначили 4 Хороші практики в Україні стосовно ядерної безпеки.

Серед нових Викликів:

1)     Реорганізація Державної інспекції ядерного регулювання України в Комісію з ядерного регулювання на підставі спеціального Закону.

2)     Продовження зусиль щодо повномасштабного виконання Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС, включаючи «пост-фукусімські» заходи.

3)     Імплементація Директив ЄС та референтних рівнів WENRA до вітчизняного законодавства України з питань ядерної та радіаційної безпеки.

Деталі участі української делегації у Сьомій нараді Конвенції з ядерної безпеки – дізнатися можна, відвідавши прес-конференцію «Участь України у Сьомій нараді Конвенції з ядерної безпеки».

 

Адреса: Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ», м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

 

Акредитація ЗМІ:

Тарас Козулько, 050-938-60-43, kozulko@hq.snrc.gov.ua

Катерина Ставнічук, 067-385-33-01, stavnichuk@hq.snrc.gov.ua

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux