Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Участь України у міжнародному тренуванні ConvEx-3
Опубліковано 28 жовтня 2021 року о 13:00

26-27 жовтня 2021 року Держатомрегулюванням, у взаємодії з Державною службою України з надзвичайних ситуацій, Центром прогнозування наслідків радіаційних аварій УкрГМЦ, ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергатом» та за експертної підтримки Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки, забезпечено участь України у  міжнародному  тренуванні  ConvEx-3-2021.  

Тренування ConvEx-3-2021 проводилось Центром з інцидентів та аварійних ситуацій Міжнародного агентства з ядерної енергії за участю 76 країн-членів МАГАТЕ, 12 міжнародних організацій, 92 інших організації та 111 лабораторій.

У ході тренування, за умовним сценарієм (на прикладі АЕС Барака, Об’єднані Арабські Емірати), у режимі реально часу протягом 36 годин через спеціальну систему USIE, відпрацьовувались вправи, включно із запитами про надання допомоги у рамках Конвенції про допомогу у разі ядерної аварії або радіаційної аварійної ситуації, та порядки реагування на міжнародному і національному рівнях.

Такі широкомасштабні тренування проводяться кожні три-п’ять років для перевірки існуючих механізмів реагування на надзвичайні ситуації на національному та міжнародному рівнях, їх вдосконалення, тестування механізмів оперативного зв´язку між Центром з інцидентів та аварійних ситуацій МАГАТЕ та національними компетентними органами країн-членів МАГАТЕ.

Під час ConvEx-3 кожна країна перевіряла свої можливості проведення оцінки та прогнозування розвитку ситуації, взаємодії з питань надання міжнародної допомоги та оперативної взаємодії з населенням та засобами масової інформації.

Імітація взаємодії у соціальних мережах Twitter та Facebook під час надзвичайної ситуації,  швидке реагування на хвилюючі питання населення та надання громадянам інструкцій органами влади щодо плану дій, відбувалися у новому інструменті для імітування комунікацій - системі МАГАТЕ «Social Media Simulator». Система продемонструвала себе як ефективний та оперативний інструмент комунікації.

За результатами тренування, МАГАТЕ буде підготовлено звіт за відгуками держав-учасниць та міжнародних організацій, у якому будуть визначені ключові аспекти для подальшого вдосконалення порядку готовності до реагування на ядерні та радіаційні надзвичайні ситуації національних та міжнародному рівнях.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux