Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
У Відні триває Сьома нарада країн-членів Конвенції про ядерну безпеку
Опубліковано 30 березня 2017 року о 17:00

30 березня 2017 року в рамках Сьомої наради країн-членів Конвенції про ядерну безпеку делегація України представила Національну доповідь про виконання зобов’язань за Конвенцією про ядерну безпеку. Захід проходить у штаб-квартирі Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) у Відні (Республіка Австрія) з 27 березня по 7 квітня 2017 року.

 

44

Підготовка Сьомої Національної доповіді України координувалась Держатомрегулюванням із залученням міжвідомчої робочої групи. До складу робочої групи увійшли: представники Апарату Ради національної безпеки та оборони України, МЗС, Міненерговугілля, Державного агентства України з управління зоною відчуження та НАЕК «Енергоатом».

Згідно усталеної процедури, Національна доповідь України у серпні 2016 року була розміщена на спеціальній закритій веб-сторінці МАГАТЕ для попереднього розгляду договірними Сторонами Конвенції. За результатами розгляду, Україна отримала 196 запитань від договірних Сторін Конвенції. На усі запитання були надані вичерпні відповіді, які були опубліковані на веб-сторінці Конвенції відповідно до Плану-графіку.

Роман Халенко, заступник Глави делегації України презентував Національну доповідь України під час Сьомої наради країн-членів Конвенції про ядерну безпеку.

Україна визнає пріоритет безпеки людини та довкілля у сфері використання ядерної енергії й повністю виконує взяті на себе зобов’язання відповідно до вимог Конвенції.

Законодавчі і регулюючі засади забезпечення безпеки у сфері використання ядерної енергії в Україні розвиваються, проводяться всебічні оцінки безпеки існуючих ядерних установок, здійснюються заходи з підвищення рівня їх безпеки. Тривають роботи з розвитку системи аварійної готовності та кризового реагування.

Роман Халенко наголосив, що на сьогодні в Україні рівень безпеки всіх енергоблоків АЕС відповідає міжнародним стандартам.

Україною активно виконуються додаткові заходи, визначені за результатами проведення «стрес-тестів» після подій на АЕС «Фукусіма»; продовжується процес перетворення об’єкту «Укриття» в Чорнобильській зоні відчуження в екологічно безпечну систему; закінчується будівництво та введення в експлуатацію сухого сховища для відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2). Крім того, гармонізуються національні регулюючі вимоги з безпеки АЕС з відповідними референтними рівнями WENRA.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux