Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
У Держатомрегулюванні проведено нараду із представниками ДСП "ЦППРВ" та ДАЗВ
Опубліковано 14 травня 2022 року о 09:00

У рамках заходів щодо розгляду та оцінки стану спроможності суб’єктів, що здійснюють діяльність на території зони відчуження, 13 травня 2022 року у Держатомрегулюванні проведено нараду із представниками Державного спеціалізованого підприємства «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» (далі - ДСП «ЦППРВ») та Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Детально розглянули стан спроможності ліцензіата ДСП «ЦППРВ» виконувати види діяльності, відповідно до діючих ліцензій підприємства, із дотриманням вимог законодавства, норм та правил з ядерної та радіаційної безпеки, ліцензійних умов.

З боку Держатомрегулювання надано роз’яснення ліцензіату та органу державного управління щодо необхідних дій, які, відповідно до законодавства, мають бути вжиті ДСП «ЦППРВ», у зв’язку із рішенням Держатомрегулювання щодо зупинки дії ліцензій, задля забезпечення безпеки об’єктів, захисту людей та навколишнього середовища в умовах, що склалися на території зони відчуження у результаті окупації військовими рф.

Керівник Держатомрегулювання Олег КОРІКОВ зазначив, що прийняте Держатомрегулюванням рішення про тимчасове зупинення дії ліцензій не зупиняє та не «паралізує» роботу підприємства, та спрямоване на забезпечення планомірного, покрокового повернення до умов здійснення ліцензованої діяльності із дотриманням усіх вимог, передбачених нормами та правилами з ядерної та радіаційної безпеки та ліцензійними умовами. Він звернув увагу, що у ході подолання наслідків окупації території зони відчуження особливої уваги потребує безумовне дотримання вимог законодавства, норм та правил з ядерної та радіаційної безпеки.

Детальний аналіз виконання умов діючих ліцензій, проведений державними інспекторами Держатомрегулювання та представлений у ході наради, свідчить, що у підприємства наявний значний обсяг невиконаних заходів у частині підготовки обґрунтувань безпеки об’єктів, призначених для поводження з РАВ, розроблення проєктно-технічної та ліцензійної документації, опрацювання висновків державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки, що блокує подальшу ефективну діяльність з поводження з РАВ. Разом з цим, на виконання цих важливих заходів тимчасова зупинка дії ліцензій не впливає.  

Керівництво експлуатуючої організації та ДАЗВ запевнило, що наразі з їхнього боку вживаються усі можливі заходи із обстеження об’єктів та територій, визначення стану систем та обладнання, важливих для безпеки, захисту персоналу, задіяного до забезпечення підтримки об’єктів, призначених для поводження з РАВ, у безпечному стані.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux