Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Східною інспекцією з ядерної та радіаційної безпеки (на правах самостійного управління) Держатомрегулювання у грудні 2019 року проведено 2 планові інспекції та 9 інспекційних обстеження
Опубліковано 10 січня 2020 року о 09:47

Східною інспекцією з ядерної та радіаційної безпеки (на правах самостійного управління) Держатомрегулювання у грудні 2019 року проведено 2 планові інспекції та 9 інспекційних обстеження.

 

З метою перевірки дотримання вимог ядерного законодавства, норм, правил та стандартів з радіаційної безпеки при поводженні з джерелами іонізуючого випромінювання (далі - ДІВ) державними інспекторами Східної інспекції Держатомрегулювання було проведено інспекції:

 

- ІНСТИТУТУ СЦИНТИЛЯЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ (Харківська обл., м. Харків),     який здійснює діяльність з використання ДІВ при контролі якості сцинтиляційних детекторів та блоків детектування, оцінці параметрів детекторів до спектрометричних приладів, досліджень детекторів на радіаційну стійкість.

- ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ІНСТИТУТ МЕДИЧНОЇ РАДІОЛОГІЇ ІМ. С.П. ГРИГОР’ЄВА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ МЕДИЧНИХ НАУК УКРАЇНИ» (Харківська обл., м. Харків), яка здійснює діяльність з використання ДІВ при проведенні науково-дослідних робіт з розробки нових методів променевої діагностики та променевої терапії онкологічних захворювань, а також експериментальних радіобіологічних досліджень, при виконанні метрологічної повірки дозиметричних приладів та виконання науково-експериментальних робіт.

 

За результатами планової інспекції ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ІНСТИТУТ МЕДИЧНОЇ РАДІОЛОГІЇ ІМ. С.П. ГРИГОР’ЄВА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ МЕДИЧНИХ НАУК УКРАЇНИ» (Харківська обл., м. Харків) встановлено, що в установі не в повному обсязі забезпечено метрологічну повірку законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, а саме, установок дозиметричних термолюмінесцентних ДВГ-02ТМ та ДТУ-01, система фізичного захисту не в повній мірі відповідає вимогам визначеного рівня фізичного захисту, а саме, двері до пультової апаратів дистанційної променевої терапії не оснащені інженерно-технічними засобами системи фізичного захисту, порядок отримання допуску до виконання особливих робіт працівників потребує приведення у відповідність до вимог законодавчих та нормативно-правових актів, а саме, не внесено зміни до Переліку посад працівників, робота на яких потребує допуску до виконання особливих робіт, у зв’язку зі змінами у штатному розкладі Інституту. Керівництву Інституту надано припис щодо усунення виявлених порушень та недоліків з визначенням відповідних термінів виконання.

 

За результатами планових перевірки ІНСТИТУТУ СЦИНТИЛЯЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ (Харківська обл., м. Харків)  порушень не виявлено та складено акт.

 

У зв'язку з наданням документів на оформлення ліцензій у сфері використання ядерної енергії проведено інспекційні обстеження:

 

- ФІЗИЧНОЇ ОСОБИ - ПІДПРИЄМЦЯ МІЩЕНКО ОЛЕНИ СЕРГІЇВНИ (Харківська обл., м. Харків), яка подала заяву на отримання ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ, у зв’язку із наміром здійснювати діяльність з використання ДІВ, а саме отримання (придбання) та передачу (збут) з метою постачання ДІВ.

- ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПРОДІАГНОСТИК ЦЕНТР» (Харківська обл., місто Харків), яке подало заяву на отримання ліцензії на право провадження діяльності з використання (експлуатації та зберігання) ДІВ – пристроїв, що генерують рентгенівське випромінювання медичного призначення.

- КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ» (Харківська область, місто Харків), яке подало заяву на внесення змін до ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ, у зв’язку із наміром продовжити строк дії ліцензії, наміром поширити дію ліцензії на додаткове ДІВ, щодо поводження з яким встановлено умови ліцензії та виявленням у процесі провадження діяльності обставин, що потребують перегляду і зміни умов ліцензії.

- ВІЙСЬКОВО-МЕДИЧНОГО КЛІНІЧНОГО ЦЕНТРУ ПІВНІЧНОГО РЕГІОНУ (ВІЙСЬКОВА ЧАСТИНА А-3306) (Харківська обл., місто Харків), який подав заяву на внесення змін до діючої ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ, у зв’язку із наміром поширити дію ліцензії на додаткові ДІВ, щодо поводження з якими встановлені умови ліцензії, виявленням у процесі провадження діяльності обставин, що потребують перегляду і зміни умов ліцензії.

- ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МАШГІДРОПРИВОД» (Харківська обл., місто Харків), яке подало заяву на внесення змін до діючої ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ, у зв’язку із виявленням у процесі провадження діяльності обставин, що потребують перегляду та зміни умов ліцензії. 

- ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МЕДИКО-САНІТАРНА ЧАСТИНА «НАФТОХІМІК» (Харківська обл., місто Харків), яке подало заяву на внесення змін до діючої ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ, у зв’язку із наміром поширити дію ліцензії на додаткове ДІВ щодо поводження з яким встановлені умови ліцензії, набранням чинності нових нормативно-правових актів з ядерної та радіаційної безпеки та виявленням у процесі провадження діяльності обставин, що потребують перегляду та зміни умов ліцензії. 

- ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЧУГУЇВСЬКИЙ АВІАЦІЙНИЙ РЕМОНТНИЙ ЗАВОД» (Харківська обл., місто Чугуїв), яке подало заяву на внесення змін до діючої ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ, у зв’язку із необхідністю подовження строку дії ліцензії, виявленням у процесі провадження діяльності обставин, що потребують перегляду та зміни умов ліцензії.

- КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХТИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ «ОХТИРСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ» (Сумська обл., місто Охтирка), 
яке подало заяву на внесення змін до діючої ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ, у зв’язку із реорганізацією (шляхом перетворення), зміною місцезнаходження суб'єкта господарювання (без зміни місця провадження діяльності), наміром поширити дію ліцензії на додаткові ДІВ, щодо поводження з якими встановлені умови ліцензії, виявленням у процесі провадження діяльності обставин, що потребують перегляду та зміни умов ліцензії, набранням чинності новими нормативно-правовими актами з ядерної та радіаційної безпеки. 

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НЕБОЗВІД» (Харківська обл.,  місто Харків), яке подало заяву на видачу ліцензії на право провадження діяльності з використання (експлуатації та зберігання) ДІВ – пристроїв, що генерують рентгенівське випромінювання, медичного призначенняВ процесі проведення інспекційного обстеження ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НЕБОЗВІД» (Харківська обл.,  місто Харків) встановлено порушення норм та правил з радіаційної безпеки, в частині здійснення діяльності з використання (придбання, зберігання) рентгенівського обладнання без відповідної ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ. За виявлене правопорушення притягнуто до адміністративної відповідальності 1 посадову особу за статтею 95 КУпАП.

 

За результатами обстежень встановлено наявність умов для проведення заявлених видів діяльності з використання ДІВ, стан радіаційної безпеки визнано задовільним, встановлено можливість видачі, переоформлення та внесення змін до ліцензій.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux