Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Східною інспекцією з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання у серпні 2020 року проведено 2 планові інспекції та 3 інспекційних обстеження
Опубліковано 09 вересня 2020 року о 08:00

Східною інспекцією з ядерної та радіаційної безпеки (на правах самостійного управління) Держатомрегулювання у серпні 2020 року проведено 2 планові інспекції та 3 інспекційних обстеження.

З метою перевірки дотримання вимог ядерного законодавства, норм, правил та стандартів з радіаційної безпеки при поводженні з джерелами іонізуючого випромінювання (далі - ДІВ) державними інспекторами Східної інспекції Держатомрегулювання було проведено інспекційні перевірки:

КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МІСЬКА ДИТЯЧА ПОЛІКЛІНІКА №1» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (Харківська обл., м. Харків), КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «САХНОВЩИНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ САХНОВЩИНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» (Харківська обл., смт. Сахновщина), які здійснюють діяльність з використання (експлуатації та зберіганні) ДІВ при проведенні рентгенівських діагностичних досліджень пацієнтів.

За результатами планової інспекційної перевірки КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МІСЬКА ДИТЯЧА ПОЛІКЛІНІКА №1» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (Харківська обл., м. Харків), встановлено, що в поліклініці інструктивно-розпорядча документація з радіаційної безпеки (Інструкція з радіаційної безпеки, Інструкція щодо дій персоналу у випадку радіаційної аварії, Положення про особу, яка відповідальна за радіаційну безпеку, Програма дозиметричного (радіаційного) контролю, Контрольні рівні) не погоджена в установленому порядку; санітарний паспорт на право роботи з ДІВ з простроченим терміном дії  та потребує проходження навчання та перевірки знань з питань радіаційної безпеки  особа, відповідальна за радіаційну безпеку та радіаційний контроль /персонал категорії «А»/.

В КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ «САХНОВЩИНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ САХНОВЩИНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» (Харківська обл., смт. Сахновщина) відсутній щорічний договір на профілактичне технічне обслуговування рентгенівського діагностичного комплексу «МЕДИКС», зі спеціалізованою організацією, яка має відповідну ліцензію на даний вид робіт.

Керівництву зазначених підприємств надані приписи щодо усунення виявлених порушень та недоліків з визначенням відповідних термінів виконання.

У зв'язку з наданням документів на оформлення ліцензій у сфері використання ядерної енергії проведено інспекційні обстеження:

- ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПЛЮС ДІАГНОСТИКА» (Харківська обл., м. Харків), яке подало заяву про отримання ліцензії на право провадження діяльності з використання (експлуатації та зберігання) ДІВ – пристроїв, що генерують рентгенівське випромінювання медичного призначення;

- КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ТРАВМОТОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ» (Харківська обл., м. Харків), яке подало заяву на внесення змін до ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ, у зв’язку із наміром поширити дію ліцензії на додаткове ДІВ щодо поводження з яким встановлені умови ліцензії та виявленням у процесі провадження діяльності обставин, що потребують перегляду і зміни умов ліцензії;

- ХАРКІВСЬКОЇ МІЖОБЛАСНОЇ ФІЛІЇ ДЕРЖАВНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБ'ЄДНАННЯ РАДОН»  (Харківська обл., місто Харків), яка подала заяву на переоформлення ліцензії на право провадження діяльності з переробки і зберігання радіоактивних відходів.

За результатами обстежень встановлено наявність умов для проведення заявлених видів діяльності з використання ДІВ, стан радіаційної безпеки визнано задовільним, встановлено можливість переоформлення та внесення змін до ліцензій.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux