Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Розпочалась Сьома нарада договірних сторін з розгляду виконання зобов’язань за Об’єднаною конвенцією про безпеку поводження з відпрацьованим паливом та радіоактивними відходами
Опубліковано 27 червня 2022 року о 19:00

Сьогодні у штаб-квартирі МАГАТЕ, м. Відень, розпочалась Сьома нарада договірних сторін з розгляду виконання зобов’язань за Об’єднаною конвенцією про безпеку поводження з відпрацьованим паливом та про безпеку поводження з радіоактивними відходами. 

Метою наради є представлення національних доповідей країн-сторін Об’єднаної конвенції.

До складу делегації України, на чолі з виконуючим обов’язки Голови Держатомрегулювання – Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олегом КОРІКОВИМ, увійшли представники Держатомрегулювання, Державного агентства України з управління зоною відчуження, ДП «НАЕК «Енергоатом», ДСП «Чорнобильська АЕС», ДСП «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами», Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні.

Нараду відкрив Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано ГРОССІ. Під час вступної промови пан Гроссі окреслив основні напрями, які підлягають представленню та розгляду в рамках виконання зобов’язань договірних сторін за Об’єднаною конвенцією.

У своїй промові Гендиректор МАГАТЕ висловив підтримку Україні у зв’язку із військовими діями рф і зазначив, що Агентство впровадило широкомасштабну програму технічної підтримки ядерної та радіаційної безпеки в Україні та, надалі, вживатиме заходів із надання необхідної допомоги Україні. У тому числі, уваги потребує питання щодо повернення контрою над джерелами іонізуючого випромінювання у разі втрати такого контролю через військові дії, виявлення покинутих та/або пошкоджених джерел та безпечне поводження з ними.

У рамках наради заплановано ряд зустрічей Глави делегації України з Генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Маріано Гроссі, директором Відділу операцій «С» Департаменту гарантій МАГАТЕ Гарольдо Бароззо, з Координатором Конвенції про ядерну безпеку Мирославом Швабом, координатором технічного співробітництва України з МАГАТЕ Катериною Дефран, Постійним представником США у міжнародних організаціях у Відні – Амбасадором Лорою Холгейт, головами інших делегацій договірних сторін-партнерів України, заступником Генерального директора МАГАТЕ – директором департаменту ядерної та фізичної безпеки Ліді Еврар.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux