Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Результати діяльності Східної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки у листопаді 2020 року
Опубліковано 07 грудня 2020 року о 17:00

Східною інспекцією з ядерної та радіаційної безпеки (на правах самостійного управління) Держатомрегулювання у листопаді 2020 року проведено 1 планову інспекцію та 1 інспекційне обстеження.

З метою перевірки дотримання вимог ядерного законодавства, норм, правил та стандартів з радіаційної безпеки при поводженні з джерелами іонізуючого випромінювання (далі - ДІВ) державними інспекторами Східної інспекції Держатомрегулювання було проведено планову інспекцію КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МІСЬКА ДИТЯЧА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ № 24» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (Харківська обл., місто Харків), яке здійснює діяльність з використання (експлуатації та зберіганні) ДІВ при проведенні рентгенівських діагностичних досліджень пацієнтів.

За результатами планової інспекції зазначеного підприємства, встановлено, що в лікарні відсутня періодична (чергова) перевірка знань з питань радіаційної безпеки у особи, відповідальної за радіаційну безпеку та  інструктивно-розпорядча документація з радіаційної безпеки (Інструкція щодо дій персоналу у випадку радіаційної аварії, Інструкція з радіаційної безпеки, Положення про особу, відповідальну за радіаційний контроль, Програма радіаційного контролю, Контрольні рівні радіаційної безпеки) не погоджена в установленому порядку.

Керівництву зазначеної лікарні надано припис щодо усунення виявлених порушень та недоліків з визначенням відповідних термінів виконання.

У зв'язку з наданням документів на оформлення ліцензій у сфері використання ядерної енергії проведено інспекційне обстеження:

- КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ" (Харківська обл., м. Харків), яке подало заяву на внесення змін до ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ, у зв’язку із наміром поширити дію ліцензії на додаткові ДІВ, щодо поводження з якими встановлено умови ліцензії, та виявленням у процесі провадження діяльності обставин, що потребують перегляду і зміни умов ліцензії.

За результатами обстеження встановлено наявність умов для проведення заявленого виду діяльності з використання ДІВ, стан радіаційної безпеки визнано задовільним, встановлено можливість внесення змін до ліцензій.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux