Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Результати діяльності Північно-західної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки у жовтні 2020 року
Опубліковано 06 листопада 2020 року о 16:00

Північно-західною інспекцією з ядерної та радіаційної безпеки (на правах самостійного управління) у жовтні 2020 року проведено: 2 планові інспекційні перевірки та 2 інспекційні (передліцензійні) обстеження.

З метою перевірки дотримання вимог безпеки при провадженні діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання, встановлених діючими нормами, правилами та стандартами з ядерної та радіаційної безпеки та умовами ліцензії, відповідно до «Річного плану здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік», затвердженого наказом Держатомрегулювання від 01.07.2020 № 277, проведено планові інспекційні перевірки:

–  ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ВОЛИНЬХОЛДІНГ» (Волинська область), що проваджує діяльність з використання ДІВ – пристроїв, які генерують іонізуюче випромінювання.

При здійсненні обстеження порушень не виявлено. Стан радіаційної безпеки визнано задовільним.

–  ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БЛАГОМЕД» (Волинська область), що проваджує діяльність з використання ДІВ – пристроїв, які генерують іонізуюче випромінювання у діагностичній радіології. 

При здійсненні перевірки встановлено порушення, для усунення якого необхідно вжити заходи, щодо: встановлення плинно-витяжної примусової вентиляції в кімнаті управління рентгенологічного кабінету та проведення замірів кратності повітрообміну. 

Керівнику надано припис для усунення виявленого недоліку із визначенням відповідного терміну виконання. Стан радіаційної безпеки визнано задовільним.

У зв’язку із надходженням заяв та документів на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання проведено інспекційні обстеження:

–  ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РІВНЕНСЬКИЙ НАУКОВО-ВИРОБНИЧИЙ ЦЕНТР СТАНДАРТИЗАЦІЇ, МЕТРОЛОГІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ» (Рівненська область), що проваджує діяльність з використання закритих ДІВ для метрологічних повірок приладів.

При здійсненні перевірки встановлено порушення, для усунення яких необхідно вжити заходи, щодо: переоформлення Акта визначення рівня фізичного захисту ДІВ, погодження у встановленому порядку плану взаємодії у разі виникнення на підприємстві диверсій, проведення підвищення кваліфікації з фізичного захисту відповідальної особи за стан ФЗ.

Керівнику надано припис для усунення виявлених недоліків із визначенням відповідних термінів виконання. Стан радіаційної безпеки визнано задовільним.

–  КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СТАРОВИЖІВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ» СТАРОВИЖІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ (Волинська область), що проваджує діяльність з використання ДІВ – пристроїв, які генерують іонізуюче випромінювання у діагностичній радіології.

При здійсненні обстеження встановлено порушення, для усунення яких необхідно вжити заходи, щодо: продовження строку дії Санітарного паспорту, забезпечення роботи  плинно-витяжної примусової вентиляції в рентгенологічному та флюорографічному кабінетах, придбання індивідуальних засобів захисту для пацієнтів.

Керівнику надано припис для усунення виявлених недоліків із визначенням відповідних термінів виконання. Стан радіаційної безпеки визнано задовільним.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux