Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Результати діяльності Центральної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки у вересні 2020 року
Опубліковано 07 жовтня 2020 року о 17:00

Центральною інспекцією з ядерної та радіаційної безпеки (на правах самостійного управління) у вересні 2020 року проведено 2 інспекційних обстеження та 2 планові інспекційні перевірки.

Інспекційні обстеження:

-    ДНІПРОВСЬКА МІЖОБЛАСНА ФІЛІЯ ДЕРЖАВНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБ’ЄДНАННЯ РАДОН», яка здійснює діяльність з переробки та зберігання  радіоактивних відходів.

За результатами інспекційного обстеження встановлено, що на підприємстві наявні відповідні умови для безпечного провадження діяльності у сфері використання ядерної енергії. Підприємство спроможне здійснювати заявлену діяльність з переробки і зберігання РАВ з дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки.

-    КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР КАРДІОЛОГІЇ ТА КАРДІОХІРУРГІЇ» ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ», яке використовує джерела іонізуючого випромінювання у діагностичній та інтервенційний радіології.

За результатами інспекційного обстеження виявлені такі порушення: здійснюється діяльність з використання ДІВ (пристроїв, що генерують іонізуюче випромінювання) після закінчення строку дії ліцензії № ОВ 060219; використовується система рентгенівська С-дуга VISION R без наявності ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ; не забезпечене технічне обслуговування системи рентгенівської хірургічної ангіографічної Infinix CC-I/FPD, апарату рентгенодіагностичного LITHOSTAR Multiline, апарату рентгенодіагностичного пересувного 10Л6-01, рентгенівської системи С-дуги VISION R.

Керівнику закладу надано акт з приписом щодо усунення виявленого порушення з визначеним терміном виконання. На КП «ДОКЦКК» ДОР» накладено штраф за порушення вимог Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії» за абзацом другим частини першої статті 171.

За результатами інспекційного обстеження встановлено наявність умов для проведення заявлених видів діяльності з використання ДІВ, надано позитивний висновок про можливість внести зміни до ліцензії.

Планові інспекційні перевірки:

-   КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ КАРДІОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ», яке використовує джерела іонізуючого випромінювання у діагностичній радіології;

-   ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СТАЛЬМОНТАЖСЕРВІС», який використовує джерела іонізуючого випромінювання, у промисловій радіографії.

За результатами інспекційних перевірок порушень не виявлено.

На посадову особу КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ М. ОЛЕКСАНДРІЇ» ОЛЕКСАНДРІЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ накладено штраф за адміністративне правопорушення, передбачене частиною першою статті 18818 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У вересні 2020 року в Центральній інспекції з ядерної та радіаційної безпеки (на правах самостійного управління) відбулось 3 засідання Ліцензійної комісії, з урахуванням рекомендацій яких були прийняті відповідні рішення щодо ліцензування.

Внесено зміни до 2 ліцензій на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання:

-    КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МІСЬКА ЛІКАРНЯ ШВИДКОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ» МІСЬКОЇ РАДИ МІСТА КРОПИВНИЦЬКОГО» (продовження строку дії ліцензії);

-    ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «СУХА БАЛКА» (продовження строку дії ліцензії, зміна місцезнаходження ліцензіата - юридичної особи (без зміни місця провадження діяльності)).

Внесено зміни та переоформлено 2 ліцензії на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання:

-    КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ М. ОЛЕКСАНДРІЇ» ОЛЕКСАНДРІЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (продовження строку дії ліцензії, зміна місця провадження окремих видів діяльності у сфері використання ядерної енергії).

-    КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПЕРШОТРАВЕНСЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ» ПЕРШОТРАВЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (реорганізація ліцензіата, зміна найменування ліцензіата – юридичної особи).

Переоформлено 1 ліцензію на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання:

-   КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДНІПРОВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ОНКОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР» ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» (реорганізація ліцензіата).

Відмовлено у внесенні змін до 1 ліцензії на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання:

-   ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНІЙ ФІРМІ «ВЕЛТА» (продовження строку дії ліцензії).

Винесено на засідання Ліцензійної комісії Держатомрегулювання та прийнято рішення про внесення змін до 1 ліцензії на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання:

-  ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ТА КОМЕРЦІЙНА ФІРМА «ПРОМІЗОТОП» (продовження строку дії ліцензії, виявлення у процесі провадження діяльності обставин, що потребують перегляду і зміни умов ліцензії).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux