Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Протягом четвертого кварталу 2018 року Держатомрегулювання спільно з відповідними структурними підрозділами центральних органів виконавчої влади України забезпечили виявлення та вилучення радіоактивних матеріалів, що перебували у незаконному обігу та повернення їх під регулюючий контроль
Опубліковано 23 січня 2019 року о 13:29

Протягом четвертого кварталу 2018 року Держатомрегулювання спільно з відповідними структурними підрозділами центральних органів виконавчої влади України забезпечили виявлення та вилучення радіоактивних матеріалів, що перебували у незаконному обігу та повернення їх під регулюючий контроль.

Продовжують мати місце факти виявлення радіаційно забрудненого металобрухту, що надходить на металургійні підприємства України. Так, на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» 12.10.2018р. затримано вагон з металобрухтом, з якого було вилучено 560 кг металевих труб, забруднених радієм 226. Потужність еквівалентної дози (ПЕД) на відстані 0,1 м від поверхні труб становила 5,0 мкЗв/год. Два вагони з радіаційно забрудненим металобрухтом (труби) були затримані на ПрАТ «Металургійний комбінат «Азовсталь».

У жовтні 2018 року Державною прикордонною службою в пунктах перетину державного кордону України «Славутич» та «Гремяч» (Чернігівська область) були вилучені автомобільні буксирувальні троси, на поверхні яких гамма випромінювання перевищувало встановлені норми. В аеропорту «Бориспіль» у пасажирів, що відлітали з України, вилучені годинники з підвищеним рівнем гамма – випромінювання радій 226.

Також у жовтні 2018р. в м. Ужгород, з металевого сейфу, що знаходився у підвальному приміщенні Закарпатської академії мистецтв, були вилучені предмети зі знаком радіаційної небезпеки. Ці предмети були ідентифіковані, як: ДІВ типу БИК-М та БИС-М-3, контрольні джерела для дозиметрів ДП-5, ДП-12, ДП-11, сповіщувач диму радіоізотопний РИД-1.

Оскільки ПЕД гамма-випромінювання виявлених предметів перевищувала встановлені санітарні норми, вони були вилучені та направлені для їх подальшого безпечного та захищеного зберігання на ДМСК ДК УкрДО «Радон».

 

Труби, вилучені на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

 

 

 

 

 

Аеропорт «Бориспіль». Вилучені годинники

 

 

Буксирувальний трос, вилучений у пункті пропуску «Гремяч» (Чернігівська область)

М.Ужгород, Закарпатської академії мистецтв

 

 

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux