Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Протокол засідання Громадської ради від 17 вересня 2019 року № 03
Опубліковано 03 жовтня 2019 року о 11:52

ПРОТОКОЛ

засідання Громадської ради

при Державній інспекції ядерного регулювання України

від 17 вересня 2019 року № 07-04/03

 

Голова: Денісенко С.І.

Секретар: Гаврюк А.Ю.

 

Присутні:

Члени громадської ради при Державній інспекції ядерного регулювання України:

Денісенко С.І., Діков Є.А., Захаров В.Г., Купний В.І.

 

Від Держатомрегулювання:

Тріпайло Р.Ф. – заступник Голови Держатомрегулювання

Григораш О.В.заступник директора Департаменту з питань безпеки ядерних установок – державний інспектор

Гаврюк А.Ю. – завідувач Сектору інформаційно-аналітичного забезпечення та зв’язків з громадськістю

Курман О.М. – головний спеціаліст Відділу експлуатаційної безпеки Департаменту з питань безпеки ядерних установок – державний інспектор

Мишковська А.А. – заступник начальника Управління радіаційної безпеки начальник Відділу безпеки ДІВ – державний інспектор

Нікітіна О.Л. – начальник Відділу супроводження договорів та координації робіт

Про затвердження порядку денного.

Заслухали:

Денісенко С.І., привітав учасників заходу, поінформував про наявність кворуму. Далі повідомив про питання порядку денного, а також запропонував спочатку розглянути питання «3», а далі – «2».

На голосування виноситься: затвердити порядок денний засідання Громадської ради із внесеними змінами щодо послідовності розгляду питань:

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: затвердити порядок денний засідання Громадської ради.

1. Інформація голови Громадської ради про участь у громадських слуханнях і Колегії щодо продовження експлуатації ХАЕС-1

Заслухали:

Денісенко С.І. перш за все повідомив про отриману відповідь на лист щодо КзПБ. Голова Громадської ради доповів про свою участь у якості модератора у громадських слуханнях щодо можливості продовження експлуатації ядерної установки – енергоблоку № 1 Хмельницької АЕС, які проходили у м. Нетішин Хмельницької обл. Також повідомив про участь у засіданні Колегії Держатомрегулювання та відзначив, що позиція Громадської ради при Держатомрегулювання щодо продовження експлуатації ядерної установки – енергоблоку № 1 Хмельницької АЕС була врахована та була зафіксована рішенням Колегії.

Григораш О.В. повідомив, що офіційний стан ХАЕС-1 – це ремонт до 20 грудня 2019 року, проте фактично стояти енергоблок буде до лютого 2020 року.

В обговоренні прийняли участь Денісенко С.І., Купний В.І., Григораш О.В., Курман О.М. Дійшли висновку про необхідність перевірити стан виконання КзПБ перед запуском енергоблоку.

На голосування виноситься: Громадська рада звертається з проханням до Держатомрегулювання поінформувати коли ліцензіат звернеться із заявою щодо запуску енергоблоку та надати інформацію щодо стану виконання КзПБ щодо енергоблоку № 1 Хмельницької АЕС.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: звернутись до Держатомрегулювання щодо інформування про надходження відповідної заяви та надати інформацію щодо стану виконання КзПБ щодо енергоблоку № 1 Хмельницької АЕС.

 

2. Процес реорганізації підприємств у зоні відчуження та відповідність кваліфікації призначених там працівників вимогам Держатомрегулювання

Заслухали:

Григораш О.В. доповів, що відповідно до інформації, що надійшла до Держатомрегулювання листом Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) від 27.03.2019 № 01-1319/21-19, наказом ДАЗВ від 18.03.2019 № 42-ОС на посаду виконуючого обов’язки генерального директора ДСП «Чорнобильська АЕС» було призначено Калашника Сергія Васильовича.

За результатами аналізу отриманої інформації Держатомрегулювання:

1.                 Провела в період з 01.04.2019 по 03.04.2019 інспекційну перевірку ДСП «Чорнобильська АЕС», за результатами якої був складений Припис від 03.04.2019 № АІП-192/15-25/01;

2.                 Листом від 15.04.2019 № 15-38/01/4907 на адресу ДАЗВ, як до органу державного управління, звернула увагу на те, що:

-         Особа, що призначена на посаду виконуючого генерального директора ДСП ЧАЕС, не відповідає кваліфікаційним вимогам в частині освіти та досвіду роботи;

-         Наказ ДАЗВ від 18.03.2019 № 42-ОС про призначення виконуючого генерального директора ДСП ЧАЕС ухвалений із порушенням Положення про ДАЗВ та Статуту ДСП ЧАЕС.

У відповідь на цей лист Держатомрегулюванням 08.05.2019 була отримана відповідь ДАЗВ у якій орган державного управління інформував щодо намірів вирішення питання з призначенням генерального директора ДСП ЧАЕС у відповідності до вимог законодавства.

Окрім цього, питання призначення в.о. генерального директора ДСП ЧАЕС було розглянуте на засіданні колегії Держатомрегулювання, що проводилось 25.04.2019.

27.08.2019 Держатомрегулювання, узявши до уваги інформаційний запит від Купного В.І., повторно звернувся до ДАЗВ листом № 15-08/10402-К-37 із вимогою стосовно негайного приведення у відповідність до чинного законодавства питання допуску до роботи в.о. генерального директора ДСП ЧАЕС.

У відповідь на вищезазначений лист Держатомрегулювання отримала від ДАЗВ пропозиції щодо внесення змін до документу «Кваліфікаційні вимоги до керівника та заступників керівників ДСП «Чорнобильська АЕС», діяльність яких підлягає ліцензуванню» в частині зміни кваліфікаційних вимог до посади генерального директора.

Станом на момент проведення засідання Громадської ради розгляд вищевказаних пропозицій ДАЗВ не завершений.

В обговоренні прийняли участь Денісенко С.І., Купний В.І., Григораш О.В., Діков Е.А., Захаров В.Г.

На голосування виноситься: Громадська рада звернулась до Держатомрегулювання з пропозицією не погоджувати «Кваліфікаційні вимоги до керівника та заступників керівників ДСП «Чорнобильська АЕС», діяльність яких підлягає ліцензуванню» в частині зміни кваліфікаційних вимог до посади генерального директора.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: звернутись до Держатомрегулювання з пропозицією не погоджувати «Кваліфікаційні вимоги до керівника та заступників керівників ДСП «Чорнобильська АЕС», діяльність яких підлягає ліцензуванню» в частині зміни кваліфікаційних вимог до посади генерального директора, а також взяти до відома заслухану інформацію.

 

3. Питання ПХЗ і СГЗК: відповідність ліцензії на видобування та переробку уранових руд фактичній діяльності

Заслухали:

Тріпайло Р.Ф. доповіла про об’єкти колишнього виробничого об’єднання «Придніпровський хімічний завод» (далі – ВО «ПХЗ») розташовані в м. Кам’янське (колишній Дніпродзержинськ) Дніпропетровської області. ВО «ПХЗ» був одним із найбільш потужних гірничо-переробних підприємств колишнього СРСР, на якому з 1949 по 1991 рік здійснювалася переробка уранових руд та отримання уранового концентрату з різних родовищ Радянського Союзу та держав Східної Європи.

В результаті цієї діяльності було утворено близько 42млн. тон радіоактивно забруднених відходів переробки уранових руд, залишків уранової сировини та відходів виробничої діяльності загальною активністю 3,14× 1015Бк. Ці відходи розміщені у 9 хвостосховищах та сховищах, загальною площею 2,68 млн.м2.

Припинення виробництва урану протягом 1991-1992 рр. призвело до зупинки більшості потужностей ВО «ПХЗ», які в силу економічних обставин не були виведені з експлуатації у відповідності до вимог чинного на той час законодавства. Це призвело до того, що наразі в результаті руйнування виробничих споруд та розповсюдження забруднених матеріалів і пилу значна частина території ВО «ПХЗ» є радіаційно-забрудненою.

Реструктуризація ВО «ПХЗ» яка була проведена після припинення його діяльності, призвела до того, що на його території наразі розташовані декілька десятків підприємств, діяльність більшості з яких не має ніякого відношення до будь якої діяльності у сфері використання ядерної енергії.

Реабілітаційні заходи на уранових об'єктах ВО «ПХЗ» здійснювались в рамках Державної цільової екологічної програми приведення в екологічно-безпечний стан уранових об’єктів ДП «Бар’єр» на 2015-2017 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2015 №1091 (далі - Держпрограма).

Основним виконавцем передбачених Держпрограмою заходів є ДП «Бар'єр», яке спеціально створене Мінпаливенерго України у 2000 році для здійснення реабілітаційних робіт на території колишнього ВО «ПХЗ».

На балансі ДП «Бар’єр» знаходяться всі хвостосховища і сховища відходів уранового виробництва, а також деякі промислові будівлі та інші споруди з радіоактивно забрудненим устаткуванням і трубопроводами колишнього ВО «ПХЗ».

У 2003 році ДП «Бар'єр» отримало ліцензію Держатомрегулювання серії ОВ №000927 на провадження діяльності з переробки уранових руд у частині припинення діяльності уранових об’єктів колишнього ВО «ПХЗ» шляхом ліквідації, консервації або перепрофілювання уранових об’єктів ДП «Бар’єр», а також реконструкція, перепрофілювання та подальша експлуатація ІІ секції хвостосховища «Сухачівське».

Результати інспекційних перевірок свідчать про те, що ДП «Бар'єр» здійснювало свою ліцензовану діяльність з численними порушеннями вимог законодавства України у сфері використання ядерної енергії, що призвело до численних приписів, штрафів та зупинення дії ліцензії у 2011 році. Рішенням Ліцензійної комісії Держатомрегулювання України (протокол № 20/2013 від 12.06.2013) дію ліцензії було відновлено та подовжено термін її дії до 19.06.16 р.

Разом з тим, в подальшому керівництвом ДП «Бар'єр» не були зроблені відповідні висновки та не впроваджені необхідні заходи щодо забезпечення належного рівня радіаційної безпеки при здійсненні ліцензованої діяльності, що призвело до відмови у переоформленні ліцензії ДП «Бар’єр» № ОВ 000927 на право провадження діяльності з переробки уранових руд в частині припинення діяльності уранових об’єктів колишнього ВО «Придніпровський хімічний завод» (наказ Держатомрегулювання від 29.06.2016 року № 87).

Протягом 2016 року ДП «Бар’єр» тричі надавало до Держатомрегулювання заяви на видачу ліцензії , які були відхилені від розгляду через низьку якість доданих до них документів.

19 лютого 2018 року ДП «Бар’єр» отримало ліцензію серія ОВ № 001063 з спеціальними умовами провадження діяльності. ДП «Бар’єр» розробив та погодив з Держатомрегулювання план заходів щодо виконання особливих умов провадження діяльності з переробки уранових руд, та у зв’язку з невиконанням цього плану (низька якість документів та недотримання стоків надання інформації), у серпні місяці 2018 року була проведена позапланова інспекційна перевірка. В результаті якої було видано Припис від 09.08.2018 року № 21-28/01-18. Наказом Держатомрегулювання від 15.08.2018 року № 335 дію ліцензії ДП «Бар’єр» ОВ
№ 001063 було призупинено.

У 2019 році наказом Держатомрегулювання від 15.08.2019 № 357 дію ліцензії ДП «Бар’єр» ОВ № 001063 на право провадження діяльності з переробки уранових руд було поновлено.

Наразі ДП «Бар’єр» здійснюються заходи щодо реалізації в Україні проекту міжнародної технічної допомоги «Екстрені заходи з ліквідації аварійного стану Придніпровського хімічного заводу (ПХЗ) в м. Кам’янське (колишній Дніпродзержинськ) в Україні», в якому ДП «Бар’єр» визначено основним реципієнтом, а також виконання Державної цільової екологічної програми першочергових заходів приведення у безпечний стан об’єктів і майданчика колишнього уранового виробництва виробничого об’єднання “Придніпровський хімічний завод” на 2019—2023 роки, яка затверджена постановою КМУ від 21 серпня 2019 р. №756.

ДП «СхідГЗК»

Державне підприємство «Східний гірничозбагачувальний комбінат» − єдине в Україні підприємство, що видобуває та здійснює промислову переробку уранових руд з метою отримання уранового концентрату, сировини, з якої після подальшої переробки виготовляється паливо для атомних станцій.

На сьогодні в експлуатації ДП «Схід ГЗК» перебувають такі уранові об'єкти:

1.      Смолінська та Інгульська шахти (здійснюється видобування уранової руди підземним способом),

2.      Гідрометалургійний завод (ГМЗ) – здійснюється переробка уранової руди, та

3.      Хвостосховище у балці “Щербаківська

У стадії введення в експлуатацію знаходиться шахта Новокостянтинівська. На даний час проходять експертизу ядерної і радіаційної безпеки робочий проект: «Організація будівництва об’єктів пускового комплексу підприємства на базі діючих споруд шахти Новокостянтинівської» у с. Олексіївка Маловисківського району Кіровоградської області.

Крім того, здійснено державну експертизу з ЯРБ та надано позитивні висновки проектів:

-         «Новокостянтинівська шахта. Реконструкція системи вентиляції шахти»;

-         «Нове будівництво. ДП «CxiдГЗК». Новокостянтинівська шахта. Збільшення потужностей стовбуру «Головний» застосуванням баддєвого підйому».

Законсервовані та зняті з експлуатації об'єкти ДП «СхідГЗК»:

-         хвостосховище у кар'єрі бурих залізняків (КБЗ), стадія консервації, використовується як резервна ємність технологічної води;

-         ділянка підземного вилуговування (ПВ – 1) «Девладове» - знято з експлуатації;

-         ділянка підземного вилуговування (ПВ – 2) «Братське» - знято з експлуатації.

Свою діяльність ДП «СхідГЗК» здійснює відповідно до ліцензії Держатомрегулювання на здійснення діяльності з переробки уранових руд (серія ОВ № 000932 від 16.06.2015, термін дії – 16.06.2020) у тому числі з 2018 року дія ліцензії поширюється і на припинення діяльності уранових об’єктів колишнього ВО «Придніпровський хімічний завод», які належать ДП «Бар’єр» (наказ Держатомрегулювання від 03.08.2018 № 320).

Також, Тріпайло Р. зазначила, що на підприємствах були проведені перевірки.

1. Планова інспекційна перевірка ДП «Бар’єр» проведена 10-14.06.2019.

У процесі інспекційної перевірки було перевірено стан виконання умов ліцензії № ОВ 001063 на право провадження діяльності з переробки уранових руд, виданої 19.02.2018 Державною інспекцією ядерного регулювання України строком дії до 19.02.2021 та стан виконання вимог законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки під час провадження дозволеної діяльності.

За результатами перевірки складено Акт № АІП-294/21 від 14.06.2019.

2. Планова інспекційна перевірка ДП «СхідГЗК» проведена 15-19.04.2019.

У процесі інспекційної перевірки було перевірено стан виконання умов ліцензії № ОВ 000932 на право провадження діяльності з переробки уранових руд, виданої 16.06.2015 Державною інспекцією ядерного регулювання України строком дії до 16.06.2020 та стан виконання вимог законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки під час провадження дозволеної діяльності.

За результатами перевірки складено Акт № АІП-210/21 від 19.04.2019 та Припис №АІП 210/21 від 19.04.2019. Термін виконання вимог припису 01.12.2019.

В обговоренні прийняли участь Денісенко С.І., Захаров В.Г., Діков Є.А., Мишковська А.А. У ході обговорення членами Громадської ради було зазначено, що заступник Голови Держатомрегулювання надала повну інформацію, що не викликає питань та заперечень.

На голосування виноситься: питання «ПХЗ і СГЗК: відповідність ліцензії на видобування та переробку уранових руд фактичній діяльності» висвітлено заступником Голови у повному обсязі, тому була озвучена пропозиція взяти до відома заслухану інформацію.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: заслухану інформацію взяти до відома.

 

4. Проблеми маневрування потужностями енергоблоків

Заслухали:

Курман О.М. доповів, що зараз розроблено та знаходиться у роботі концептуальне технічне рішення (далі - КТР) «Модернізація систем та обладнання енергоблоків АЕС для участі у первинному регулюванні частоти та активної потужності при паралельній роботі в складі ОЕС України», яке складається з 3-х етапів виконання. Термін виконання 2020 рік.

Зазначена робота виконується у рамках заходів КзПБ №15215, №25215, №14407.

Пілотними енергоблоками визначені ЗАЕС-1, ХАЕС-2, ЮУАУС-2.

На теперішній час у рамках зазначеного КТР:

1) ВП ЗАЕС виконані всі необхідні технічні заходи щодо І, ІІ етапу:
1.1) ВП ЗАЕС проведено випробування режиму НПРЧ (липень, грудень 2018) відповідно до «Робочої програма комплексних випробувань можливості енергоблоків ВВЕР-1000 приймати участь в НПРЧ і активної потужності при паралельній роботі в складі ОЕС України на базі пілотного проекту енергоблоку № 1 ЗАЕС».
2) ВП ЮУАЕС вжито технічних заходів щодо І етапу:
- модернізація/впровадження ПТК СРТ, - модернізації ГСР.
2.1) ВП ЮУАЕС в стадії роботи технічні заходи щодо І етапу:
 - модернізація системи збудження генератора.
3) ВП ХАЕС знаходяться в стадії роботи технічні заходи щодо І етапу:
- модернізація / впровадження ПТК СРТ, - модернізація ГСР, - модернізація системи збудження генератора.

Щодо непілотних енергоблоків, то на основі протоколу наради під головуванням першого заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості Т. Максимець з питань нормованого первинного регулювання частоти та потужності і загального первинного регулювання частоти та потужності енергоблоків АЕС в об’єднаній енергетичній системі України (ОЕС України) від 15.06.2018 р. На основі протоколу розроблена та введена у роботу наказом ДП «НАЕК «Енергоатом» «Програма реалізації заходів модернізації енергоблоків АЕС для участі у нормованому первинному регулюванні частоти в ОЕС України», яка включає 3 етапа виконання. Термін завершення реалізації 2023 рік.

На даний час виконуються технічні заходи щодо І етапу для всіх «не пілотних енергоблоків» згідно з план-графіком «Програми».

Алгоритм роботи енергоблока ВВЕР-1000 у режимі добового регулювання потужності (надалі – ДРП) передбачає роботу енергоблоку зі зміною електричної потужності у діапазоні 100% - 75% - 100% Nел з регламентною швидкістю. Робота блоку на рівні потужності 75 % Nел передбачається на протязі 6-12 годин. Режим ДРП дозволяє проводити розвантаження-навантаження енергоблока АЕС з ВВЕР-1000 згідно з чітким алгоритмом у строгому діапазоні та із встановленою технологічним регламентом безпечної експлуатації (далі – ТРБЕ) швидкістю зміни потужності реакторної установки. При цьому забезпечується суворий контроль за дотриманням параметрів роботи енергоблока відповідно до вимог норм і правил з ядерної та радіаційної безпеки.

Впровадження в експлуатацію режиму ДРП на енергоблоці № 2 ВП ХАЕС відповідає вимогам нормативної документації України, а саме: НП 306.2.145-2008 «Правила ядерної безпеки реакторних установок атомних станцій з реакторами з водою під тиском», НП 306.2.106-2005 «Вимоги до проведення модифікацій ядерних установок та порядку оцінки їх безпеки», НП 306.2.090-2004 «Умови та порядок видачі окремих письмових дозволів на види робіт або операцій на етапах введення в експлуатацію, експлуатації та зняття з експлуатації ядерної установки».

Перші два етапи випробування режиму ДРП були проведені на енергоблоці № 2 ВП ХАЕС ще у 2006 році в період 2-ї паливної кампанії та мали позитивні результати.

Перший етап дослідної експлуатації енергоблока № 2 ВП ХАЕС у режимі ДРП проведено в період 10-ї паливної кампанії з 21.04.2015 по 11.05.2015. Реалізовано 21 цикл зміни потужності РУ. За результатами дослідної експлуатації режиму ДРП не зафіксовано зміни питомої активності ТПК більше допустимого діапазону, не зафіксовано порушення меж та умов безпечної експлуатації, встановлених ТРБЕ. Радіаційна обстановка у виробничих приміщеннях енергоблоку не зазнавала змін. Звіт з результатів першого етапу дослідної експлуатації погоджено Держатомрегулювання листом від 21.09.2016 № 15-32/5-3/6259. Таким чином, на енергоблоці № 2 ВП ХАЕС дослідна експлуатація режиму ДРП виконана успішно, із суворим дотриманням вимог нормативної документації України.

З урахуванням досвіду першого етапу ДЕ режиму ДРП у НАЕК розроблено документ «Мероприятия по обеспечению надежной и устойчивой работы энергоблока №2 ХАЭС при его работе в режиме СРМ (по результатам опытной эксплуатации в 10-й топливной кампании)» (надалі – Заходи з модернізації), який передбачає перелік заходів з модернізації обладнання енергоблока до/на та після проведення дослідної експлуатації режиму ДРП.

Розроблено та листом Держатомрегулювання від 22.03.2018 №15-14/6-3/1862 погоджено Технічне рішення № 2.ЯБ.1975 ТР- 17/OZ з проведення другого етапу ДЕ режиму ДРП . При цьому Держатомрегулюванням зроблено припис щодо доцільності зменшення кількості циклів ДРП у 13-ту ПК енергоблоку №2 ВП ХАЕС з 50-200 до 6-10 (додаток 2). На підставі даної пропозиції Держатомрегулювання та приймаючи до уваги, що менша ніж для першого етапу дослідної експлуатації (21 цикл) кількість циклів розвантаження енергоблока не може у повної мірі вважатися достатньою для отримання відповідної статистичної інформації з роботи палива та основного обладнання енергоблоку у режимі ДРП, а також приймаючи до уваги відсутність балансових обмежень в енергосистемі країни, погоджено з Держатомрегулювання рішення щодо перенесення другого етапу ДЕ, що погоджено листом Держатомрегулювання від 04.04.2018 №15 – 14/6-3/2232 (новий термін проведення другого етапу визначається окремо за погодженням з Держатомрегулювання).

В обговоренні прийняли участь Денісенко С.І., Купний В.І., Курман О.М., Григораш О.В., Діков Е.А., Захаров В.Г.

На голосування виноситься: 1) заслухану інформацію взяти до відома; 2) звернутись до Держатомрегулювання з проханням щодо залучення члена Громадської ради до участі у спільній нараді; 3) звернутись до Держатомрегулювання щодо того, які міри застосовує Держатомрегулювання до експлуатуючої організації у частині регулювання.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: 1) заслухану інформацію взяти до відома; 2) звернутись до Держатомрегулювання з проханням щодо залучення члена Громадської ради до участі у спільній нараді Держатомрегулювання, ДП «НАЕК «Енергоатом», ДП «НЕК «Укренерго» та ДП «Енергоринок»; 3) звернутись до Держатомрегулювання щодо того, які міри застосовує Держатомрегулювання до експлуатуючої організації у частині регулювання.

 

5. Про ситуацію щодо припинення діяльності державного підприємства «Державний центр регулювання якості поставок та послуг»

Заслухали:

Нікітіна О.Л. доповіла, що результати фінансово-економічної діяльності ДП «Держцентрякості» та перспективи його розвитку розглядались на засіданні Колегії Держатомрегулювання 25 травня 2019 року та згодом, 06 травня 2019 року, на Галузевій раді по роботі із керівниками державних підприємств, що належать до сфери управління Держатомрегулювання. Цими колегіальними органами було визнано неефективною роботу ДП «Держцентрякості», подальше його функціонування недоцільним та рекомендовано здійснити заходи щодо припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації.

19 серпня 2019 року Держатомрегулюванням був виданий наказ №362 «Про припинення діяльності державного підприємства «Державний центр регулювання якості поставок та послуг», яким вирішено припинити діяльність підприємства шляхом його ліквідації, утворено Ліквідаційну комісію та затверджено План заходів з ліквідації.

19 серпня 2019 року запис про припинення ДП «Держцентрякості» внесено до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України і зараз такий статус можна побачити при перевірці інформації щодо підприємства.

Претензії від кредиторів приймаються до 19 жовтня 2019 року.

З метою виявлення майна, активів та зобов’язань підприємства на даний час у ДП «Держцентрякості» проводиться інвентаризація майна комісією, утвореною наказом Держатомрегулювання від 27 серпня 2019 року № 15-АГ.

В обговоренні прийняли участь Денісенко С.І., Купний В.І., Нікітіна О.Л., Діков Е.А., Захаров В.Г.

На голосування виноситься: взяти до відома заслухану інформацію.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: взяти до відома заслухану інформацію.

 

6. Про можливість розширення складу ГР

Заслухали:

Денісенко С.І. зазначив, що можливість розширення складу Громадської ради при Держатомрегулюванні за рахунок поданих для участі в установчих зборах заяв потребує додаткового вивчення та узгодження.

В обговоренні взяли участь Денісенко С.І., Купний В.І., Гаврюк А.Ю., Діков Е.А., Захаров В.Г.

На голосування виноситься: доручити голові Громадської ради Денісенку С.І. провести додатковий детальний аналіз питання та узгодження можливості розширення складу Громадської ради.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: доручити голові Громадської ради Денісенку С.І. провести додатковий детальний аналіз питання та узгодження можливості розширення складу Громадської ради.

7. Про розгляд звернення Координаційного комітету громадських рад України щодо підписання угоди про співпрацю між громадськими радами

Заслухали:

Денісенко С.І. ознайомив присутніх з пропозицією щодо підписання Угоди про співпрацю між Громадськими радами, зачитав текст Угоди.

На голосування виноситься: приєднатись до Угоди про співпрацю між Громадськими радами, доручити голові Громадської ради при Держатомрегулюванні підписати зазначену Угоду.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: приєднатись до Угоди про співпрацю між Громадськими радами, доручили голові Громадської ради при Держатомрегулюванні Денісенку С.І. підписати зазначену Угоду.

 

8. Різне

Заслухали:

Денісенко С.І. доповів про систематичну відсутність члена Громадської ради при Держатомрегулюванні Харчини Е.О. на засіданнях. Відповідно до абзацу 1 пункту 10 Положення про Громадську раду при Державній інспекції ядерного регулювання України затвердженого наказом від 13.01.2016 р. № 3 членство в Громадській раді припиняється на підставі рішення Громадської ради у разі систематичної відсутності члена Громадської ради на її засіданнях без поважних причин (більше ніж два рази підряд).

З огляду на зазначене члени Громадської ради винесли на розгляд питання виключення Харчини Е.О. зі складу громадської ради, так як він був відсутній на трьох підряд засіданнях, не вказавши жодної причини своєї відсутності. На телефонні дзвінки голови Громадської ради не відповідав, а також не брав участь в електронних обговореннях нагальних питань, що були ініційовані членами Громадської ради при Держатомрегулювання.

В обговоренні взяли участь Денісенко С.І., Купний В.І., Гаврюк А.Ю., Діков Е.А., Захаров В.Г.

На голосування виноситься: виключити Харчину Е.О. зі складу Громадської ради при Держатомрегулювання.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: Харчину Е.О. виключити зі складу Громадської ради при Держатомрегулювання.

 

 

 

 

 

 

 

Голова Громадської ради

при Держатомрегулювання С. Денісенко

 

Секретар Громадської ради

при Держатомрегулювання А. Гаврюк

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux