Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Протокол засідання Громадської ради при Держатомрегулювання від 25 лютого 2020 року
Опубліковано 04 березня 2020 року о 15:03

ПРОТОКОЛ

засідання Громадської ради

при Державній інспекції ядерного регулювання України

від 25 лютого 2020 року № 07-04/01

 

Голова: Денісенко С.І.

Секретар: Гаврюк А.Ю.

 

Присутні:

Члени громадської ради при Державній інспекції ядерного регулювання України: 

Денісенко С.І., Купний В.І., Захаров В.Г., Діков Є.А. 

Від Держатомрегулювання

Плачков Г.І. – Голова;

Гаврюк А.Ю. – завідувач Сектору інформаційно-аналітичного забезпечення та зв’язків з громадськістю;

Княжницька Т.В. – начальник Відділу документального забезпечення, контролю та взаємодії з територіальними органами.

Зарошені: 

Шендерович В.Я. – профспілковий комітет ППО ДНТЦ ЯРБ;

Черепанов І.Ю. – ГО «Молодіжна енергетична спільнота». 

Всього присутні 4 з 5 членів Громадської ради, кворум є.

 

Про затвердження порядку денного.

Заслухали:

Денісенко С.І., привітав учасників заходу, поінформував про наявність кворуму та оголосив порядок денний засідання. 

На голосування виноситься: затвердити порядок денний засідання:

1.       Про виключення зі складу та обрання до складу Громадської ради.

2.   План роботи Громадської ради на 2020-2021 роки.

3.       Розгляд звіту про діяльність Держатомрегулювання за 2019 рік і пріоритетних напрямків на 2020.

4.       Стан та плани нормотворчої діяльності Держатомрегулювання.

5.       План консультацій Держатомрегулювання з громадськістю на 2020 рік. 

6.       Різне.

 

Проголосували: «Одноголосно». 

Вирішили: затвердити порядок денний засідання Громадської ради.

 

1. Виключення зі складу та обрання до складу Громадської ради.

Заслухали: 

Денісенко С.І. Відповідно до абзацу 1 пункту 10 Положення про Громадську раду при Державній інспекції ядерного регулювання України затвердженого наказом від 13.01.2016 р. № 3 членство в Громадській раді припиняється на підставі рішення Громадської ради у разі систематичної відсутності члена Громадської ради на її засіданнях без поважних причин (більше ніж два рази підряд).

На голосування виноситься: виключити Дем’янюка В.В. зі складу громадської ради, так як він був відсутній на трьох підряд засіданнях.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: Демянюка В.В. виключити зі складу Громадської ради при Держатомрегулювання.

 

Обрання до складу Громадської ради

Заслухали:

Денісенко С.І. повідомив, що відповідно до пункту 10 Положення про Громадську раду при Державній інспекції ядерного регулювання України у разі припинення будь-якою особою членства у Громадській раді її місце займає наступний за черговістю кандидат до складу Громадської ради, тому члени Громадської ради запропонували включити до складу Громадської ради Шендеровича В.Я., Броннікова В.К., Лича О.В., які подавали документи для участі в установчих зборах.

На голосування виноситься: підтримати членами Громадської ради кандидатури Шендеровича В.Я., Броннікова В.К. та Лича О.В. та включити до складу Громадської ради при Держатомрегулюванні

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішиливключити до складу Громадської ради при Держатомрегулюванні Шендеровича В.Я., Броннікова В.К., Лича О.В.

 

 

Заслухали:

Денісенко С.І. представив лист щодо зміни представника ГО «Молодіжна енергетична спільнота» у Громадській раді при Держатомрегулювання Іщенка Г.Г. на Черепанова І.Ю. (комплект документів додається).

На голосування виноситься: підтримати пропозицію ГО «Молодіжна енергетична спільнота» щодо зміни його представника Іщенка Г.Г. на Черепанова І.Ю. у складі Громадської ради при Держатомрегулюванні

В обговоренні прийняли участь Купний В.І., Захаров В.Г.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: замінити представника ГО «Молодіжна енергетична спільнота» Іщенка Г.Г. на Черепанова І.Ю. у складі Громадської ради при Держатомрегулювання.

 

2. План роботи Громадської ради на 2020-2021 роки

Заслухали:

Денісенко С.І. представив орієнтовний план роботи Громадської ради при Держатомрегулювання на 2020-2021 роки, що додається. 

В обговоренні взяли участь Купний В.І., Діков Є.А., Захаров В.Г., Черепанов І.Ю., Гаврюк А.Ю., Денісенко С.І.

На голосування виноситься: взяти за основу план роботи Громадської ради при Держатомрегулювання на 2020-2021 роки із внесеними доповненнями.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: затвердити план роботи Громадської ради при Держатомрегулювання на 2020-2021 роки.

 

3. Розгляд звіту про діяльність Держатомрегулювання за 2019 рік та пріоритетних напрямків на 2020 рік.

Заслухали: 

Денісенко С.І. зачитав зауваження Громадської ради при Держамтомрегулювання до звіту про діяльність Держатомрегулювання за 2019 рік. Члени Громадської ради висловили прохання у подальшому врахувати ці рекомендації. Варто зазначити, що зауваження були оголошені на Колегії 13 лютого 2020 року, тому члени громадської ради висловлюють прохання розглянути ті зауваження та пропозиції та враховувати їх при підготовці звіту за 2020 рік.

В обговоренні взяли участь Шендерович В.Я., Купний В.І., Діков Є.А., Княжницька Т.В., Денісенко С.І., Гаврюк А.Ю.

На голосування виноситься: Громадська рада у січні 2021 року надає пропозиції Держатомрегулювання щодо тих питань, що розглядались впродовж року для того, щоб вони були враховані та висвітлені у звіті про діяльність Держатомрегулювання за 2020 рік. 

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: до 15 січня 2021 року Громадська рада надає свої пропозиції щодо того, які питання потрібно було б включити до звіту про діяльність Держатомрегулювання за 2020 рік. 

 

4. Стан та плани нормотворчої діяльності Держатомрегулювання.

Заслухали:

Денісенко С.І. представив членам Громадської ради План розробки регуляторних актів Держатомрегулювання на 2020 рік і зазначив, що Громадська рада виявила бажання розглядати проєкти документів зазначених у Плані перед тим, як вони будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Держатомрегулювання.

В обговоренні взяли участь Шендерович В.Я., Купний В.І., Діков Є.А., Денісенко С.І., Гаврюк А.Ю., Черепанов І.Ю.

На голосування виноситься: до 05 березня 2020 року члени Громадської ради надають Голові Громадської ради пропозиції щодо того, які питання, що зазначені у Плані розробки регуляторних актів Держатомрегулювання на 2020 рік, потрібно розглянути чи обговорити на засіданні.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: Голова Громадської ради оформить пропозиції і звернеться до Держатомрегулювання із проханням інформувати про хід роботи над проєктами тих питань, які можуть впливати на суспільство чи навколишнє природнє середовище.

 

 

 

5. План консультацій Держатомрегулювання з громадськістю на 2020 рік.

Заслухали: 

Денісенко С.І. озвучив зауваження та пропозиції членів Громадської ради до орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю Державною інспекцією ядерного регулювання України на 2020 рік.

В обговоренні взяли участь Плачков Г.І., Шендерович В.Я., Купний В.І., Діков Є.А., Денісенко С.І., Гаврюк А.Ю.

На голосування виноситься: до 05 березня 2020 року члени Громадської ради подають пропозиції щодо того, які питання можуть бути включені до Плану консультацій з громадськістю відповідно до Плану розробки регуляторних актів Держатомрегулювання на 2020 рік. Тобто розгляд яких питань потрібно розширити до обговорення на засіданні круглого столу чи семінару тощо.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: надати пропозиції та вирішити щодо тих питань, які потребують розгляду на семінарі чи на засіданні круглого столу.

 

6. Різне.

6.1. Щодо зміни кваліфікаційних вимог до керівників та заступників керівників ДП НАЕК «Енергоатома».

На голосування виноситься: Громадська рада при Держатомрегулювання підготує та направить звернення до Кабінету Міністрів України щодо не можливості внесення змін до кваліфікаційних вимог до керівників та заступників керівників ДП НАЕК «Енергоатома».

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: доручити Денісенку С.І. до 05 березня 2020 року підготувати лист до Кабінету Міністрів України із обґрунтуванням позиції Громадської ради щодо внесення змін до кваліфікаційних вимог до керівників та заступників керівників ДП НАЕК «Енергоатома».

 

6.2. Щодо допусків до виконання особливих робіт керівництва Державного агентства України з управління зоною відчуження та керівництва підприємств зони відчуження відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1997 р. № 1471 « Про затвердження Порядку проведення спеціальної перевірки для надання фізичним особам допуску до виконання особливих робіт на ядерних установках, з ядерними матеріалами, радіоактивними відходами, іншими джерелами іонізуючого випромінювання».

На голосування виноситься: Громадська рада звертається до Держатомрегулювання щодо надання роз’яснень щодо того, які можливі ризики та небезпека при призначенні на керівні посади Державного агентства України з управління зоною відчуження та керівництва підприємств зони відчуження осіб, що не мають допусків до виконання особливих робіт.

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: до 05 березня 2020 року підготувати офіційне звернення до Держатомрегулювання щодо надання роз’яснень щодо того, які можливі ризики та небезпека при призначенні на керівні посади Державного агентства України з управління зоною відчуження та керівництва підприємств зони відчуження осіб, що не мають допусків до виконання особливих робіт.

 

6.3. Щодо затвердження положення про Громадську раду при Держатомрегулювання відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 р. № 353 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996».

На голосування виноситься: погодити проєкт положення про Громадську раду при Державній інспекції ядерного регулювання України, що додається. 

Проголосували: «Одноголосно».

Вирішили: рекомендувати Держатомрегулюванню затвердити проєкт положення про Громадську раду при Державній інспекції ядерного регулювання України, що додається.

 

Голова Громадської ради 

при Держатомрегулювання    Сергій ДЕНІСЕНКО

 

Секретар Громадської ради

при Держатомрегулювання   Анна ГАВРЮК

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux