Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Про результати наглядової діяльності Держатомінспекцій на АЕС за період з 16 по 22 вересня 2011 року
Опубліковано 27 вересня 2011 року о 14:43

В період з 16.09 по 22.09.11 року Державними інспекціями з ядерної безпеки на АЕС проводились перевірки дотримання ліцензіатами вимог ядерного законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, умов виданих дозволів. Державними інспекторами проводились щоденні обходи та огляди обладнання АЕС, здійснювався розгляд періодичних звітів з безпеки роботи АЕС, документів щодо проведення ремонтів, окремих технічних рішень тощо.

Держатомінспекцією на ЮУАЕС:

Розглянута та погоджена «Программа проведения технического обслуживания аппаратуры контроля нейтронного потока Системы управления и защиты реактора энергоблока №1».

Розглянуто та погоджено 5 технічних рішень по продовженню строку експлуатації обладнання енергоблоку №3 після проведення капітального ремонту в період планово-профілактичного ремонту 2011 року.

Розлянуте та погоджене «Решение о продлении срока эксплуатации трубопроводов энергоблока №1 ОП ЮУ АЭС в сверхпроектный срок по результатам выполненой оценки технического состояния».

Проконтрольовано проведення 3 загальностанційних протиаварійних тренувань оперативного персоналу ЮУ АЕС.

Проводиться планова інспекційна перевірка функціонування системи обліку та контролю ядерних матеріалів у відділі ядерної безпеки на ВП ЮУ АЕС.

Держатомінспекцією на ЗАЕС:

Розглянуто 2 технічних рішення щодо продовження терміну експлуатації устаткування систем важливих для безпеки.

Проведені оперативні перевірки дотримання експлуатаційної дисципліни, правил, норм, стандартів при проведенні комплексних випробувань каналів систем безпеки енергоблоків №№1,4.

Проведено технічне опосвідчення 12 одиниць арматури реакторного відділення енергоблоку №2, 1 одиниці трубопроводу реакторного відділення енергоблоку №2; 2–х одиниць транспортних контейнерів ТУК-13В. Проведена фізична інфентарізація ядерного палива на вузлі свіжого палива №1.

Проведено перевірку комплекту документів перед виведенням в планово-профілактичний ремонт енергоблоку №5 ЗАЕС.

Проведена реєстрація трубопроводу реакторного відділення енергоблоку №4.

Взято участь у черговій інспекції МАГАТЕ у сфері гарантій нерозповсюдження ядерних матеріалів.

Держатомінспекцією на РАЕС:

Проведено інспекційне обстеження щодо можливості пуску енергоблоку №2 РАЕС після планово-профілактичного ремонту і виконання заходів обумовлених ліцензією, окремим дозволом на експлуатацію та діючими програмами з підвищення безпеки і продовження терміну експлуатації та інспекційна перевірка щодо стану ядерної безпеки Рівненської АЕС.

Прийнято участь у роботі комісії по проведенню приймальних випробувань системи контролю рівня та перегріву теплоносія на енергоблоці №2.

Прийнято участь у роботі комісії по введенню в промислову експлуатацію обладнання додаткової системи аварійної живильної води парогенераторів в промислову експлуатацію на енергоблоці №2.

Прийнято участь в приймальних випробуваннях агрегатів безперебійного живлення, щитів постійного струму на енергоблоці №2.

Проводиться перевірка стану аварійної готовності ВП РАЕС, включаючи перевірку стану внутрішнього та зовнішнього кризових центрів.

Держатомінспекцією на ХАЕС:

Прийнято участь у технічному опосвідченні: 49 одиниць трубопроводів блоку №1; 21 одиниці обладнання блоку №1.

Проведена оперативна перевірка дотримання експлуатаційної дисципліни, правил, норм, стандартів при проведенні випробувань другого каналу систем безпеки енергоблоку № 2.

Проведено планову перевірку впровадження та вдосконалення системи управління якістю у підрозділах ВП ХАЕС під час виконання ремонту та технічного обслуговування систем важливих для безпеки.

За результатами перевірки надано припис про усунення порушень вимог з безпеки.

Держатомінспекцією на ЧАЕС:

Розглянуто та погоджено «График технического освидетельствования оборудования и трубопроводов ЦЭГКиВС, зарегистрированных в Государственной инспекции по ядерной безопасности на ЧАЭС, на 2012 год».

Взято участь у проведенні тренування групи матеріально – технічного постачання по діям в умовах надзвичайної ситуації.

Взято участь у проведенні тренування аварійної бригади локалізації та усунення аварій у цеху експлуатації головного корпуса та зовнішних споруд.

Триває інспекційна перевірка по темі «Організація виконання робіт з відпрацьованим ядерним паливом у ДСП ЧАЕС»


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux