Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Про результати наглядової діяльності Держатомінспекцій на АЕС з 9 по 15 вересня 2011 року
Опубліковано 16 вересня 2011 року о 10:48

В період з 09 по 15.09.11 року Державними інспекціями з ядерної безпеки на АЕС проводились перевірки дотримання ліцензіатами вимог ядерного законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, умов виданих дозволів. Державними інспекторами проводились щоденні обходи та огляди обладнання АЕС, здійснювався розгляд періодичних звітів з безпеки роботи АЕС, документів щодо проведення ремонтів, окремих технічних рішень тощо.

Держатомінспекцією на ЮУАЕС:

Проводиться розгляд:

- «Программи проведения технического обслуживания аппаратуры контроля нейтронного потока. Система управления и защиты реактора. Энергоблок №1».

- «Решения о продлении срока эксплуатации трубопроводов энергоблока № 1 в сверхпроектный срок по результатам выполненой оценки технического состояния».

Розглянуто та погоджено 6 технічних рішень з продовженню строку експлуатації обладнання енергоблоку №1 після проведення капітального ремонту в период планово-профілактичного ремонту 2011 року.

Проконтрольовано проведення 4 загальностанційних протиаварійних тренувань оперативного персоналу.

Проведена чергова інспекційна перевірка функціонування системи якості у відділі технічного контролю та службі контроля металу. За результатами перевірки надано припис.

Проводиться планова інспекційна перевірка функціонування системи обліку та контролю ЯМ у відділі ядерної безпеки.

Держатомінспекцією на ЗАЕС:

Перевірено дотримання експлуатаційної дисципліни, правил, норм, стандартів при проведенні комплексних випробувань каналів систем безпеки енергоблоків №№ 1, 3, 4, 6.

Проведена перевірка 5 комплектів документів на дотримання законодавства, норм, правил та стандартів з безпеки перед початком виконання ремонтних робіт на устаткуванні та трубопроводах систем важливих для безпеки.

Взято участь в роботі комісії з перевірки знань персоналу.

Взято участь в технічному опосвідченні 2 одиниць арматури, 7 одиниць трубопроводів.

Розглянуто та узгоджено 2 технічних рішення щодо продовження терміну експлуатації обладнання систем важливих для безпеки.

Держатомінспекцією на РАЕС:

За дорученням керівництва Держатомрегулювання України взято участь в приймальних випробуваннях вимикачів 6 кВ і пристроїв релейного захисту та автоматики приєднань секцій 6 кВ системи аварійного електроживлення, агрегатів безперебійного живлення, щитів постійного струму на енергоблоці № 2.

Проводиться підготовка до проведення планової інспекційної перевірки стану аварійної готовності, включаючи перевірку стану внутрішнього та зовнішнього кризових центрів.

Взято участь у черговій інспекції МАГАТЕ у сфері гарантій нерозповсюдження ядерних матеріалів.

Держатомінспекцією на ХАЕС:

Взято участь у технічному опосвідченні 4 одиниць трубопроводів.

Розглянуто та узгоджено 1 технічне рішення щодо продовження терміну експлуатації обладнання систем важливих для безпеки.

Розглянуто та повернено на доопрацювання 1 технічне рішення щодо продовження терміну експлуатації обладнання систем важливих для безпеки.

Проведена оперативна перевірка дотримання експлуатаційної дисципліни, правил, норм, стандартів при проведенні випробувань 1 каналу систем безпеки енергоблоку № 1.

Проводиться планова інспекційна перевірка впровадження та вдосконалення системи управління якістю під час виконання ремонту та технічного обслуговування.

Держатомінспекцією на ЧАЕС.

Розглянуто та погоджено «График технического освидетельствования оборудования и трубопроводов, зарегистрированных в Государственной инспекции по ядерной безопасности на ЧАЭС на 2012 год».

Взято участь: у загальностанційному протиаварійному тренуванні для підготовки к осінньо-зимовому періоду «Полная потеря электрического питания собственных нужд Чернобыльской АЭС» для зміни 1; у проведенні тренування аварійної бригади з обслуговування захисної споруди № 2; у проведенні тренування аварійних груп інженерної підтримки та лабораторного аналізу радіаційної обстановки; у загальностанційному протиаварійному тренуванні по евакуації персоналу ДСП ЧАЕС.

Прийнято участь у семінарі «Аварійний план на етапі остаточного закриття і консервації» в рамках проекту технічного співробітництва МАГАТЕ.

Проводиться планова інспекційна перевірка організації виконання робіт з відпрацьованим ядерним паливом.

Взято участь у черговій інспекції МАГАТЕ у сфері гарантій нерозповсюдження ядерних матеріалів.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux