Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Про результати наглядової діяльності Держатомінспекцій на АЕС з 07 по 13 жовтня 2011 року
Опубліковано 28 жовтня 2011 року о 09:56

В період з 21.10 по 27.10.11 року Державними інспекціями з ядерної безпеки на АЕС проводились перевірки дотримання ліцензіатами вимог ядерного законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, умов виданих дозволів. Державними інспекторами проводились щоденні обходи та огляди обладнання АЕС, здійснювався розгляд періодичних звітів з безпеки роботи АЕС, документів щодо проведення ремонтів, окремих технічних рішень тощо.

Держатомінспекцією на ЮУАЕС:

Розглянуті та повернуті на доопрацювання сповіщення про зміни у документі «Перечень оборудования и трубопроводов технологических систем, важных для безопасности, подлежащих регистрации в государственной инспекции по ядерной безопасности на Южно-Украинской АЭС и в ОП ЮУ АЭС».

Розглянуто та погоджено 2 технічних рішення по продовженню строку експлуатації обладнання систем важливих для безпеки енергоблоків №1 та №3 ЮУ АЕС.

Проконтрольовано проведення протиаварійного тренування на тренажері після 2-х тижневого курсу навчання в навчально-тренувальному центрі оперативного персоналу ЮУ АЕС.

За результатами планової інспекційної перевірки функціонування системи обліку та контролю ядерних матеріалів на ЮУ АЕС надано припис.

Продовжується планова інспекційна перевірка організації роботи з персоналом в електричному цеху ВП ЮУ АЕС.

Проводиться підготовка програми планової інспекційної перевірки організації і проведення перевірок та випробувань систем важливих для безпеки турбінного цеху №2 ВП ЮУ АЕС.

Держатомінспекцією на ЗАЕС:

Згідно з чинним Положенням ДП НАЕК «Енергоатом» «Про порядок надання документації до Держатомрегулювання України перед виведенням енергоблоків у планово-профілактичний ремонт і для отримання дозволів на їх пуск після планово-профілактичного ремонту з перевантаженням активної зони» розглянуто комплект актів післяремонтних випробувань на енергоблоці № 2 надано зауваження щодо їх оформлення та повернуто на доопрацювання

Розглянуто 2 технічних рішення щодо продовження терміну експлуатації устаткування систем важливих для безпеки.

Проконтрольовано проведення двох навчально-тренувальних занять .

За дорученням керівництва Держатомрегулювання України проведено позапланову перевірку якості оформлення звітної документації при проведенні випробувань устаткування систем важливих для безпеки енергоблоку №1 ЗАЕС після планово-профілактичного ремонту. За результатами перевірки надано припис.

Проведено перевірку 9 комплектів документів на дотриманням законодавства, норм, правил та стандартів з безпеки перед початком виконання ремонтних робіт на устаткуванні та трубопроводах енергоблоку № 5.

Взято участь в комісії з перевірки знань персоналу ВП ЗАЕС .

Проведено технічне опосвідчення:

- 21 одиниці арматури реакторного відділення енергоблоку № 5;

- 19 одиниць арматури та устаткування турбінного відділення енергоблоку № 5.

Проведені гідравлічні випробування 2-х одиниці трубопроводів та устаткування

Розглянуто та погоджено:

- 1 програму атестації технології зварювання ВП АЕСМ ;

- 1 протокол засідання комісії з атестації технології зварювання стикових зварних з΄єднань, що атестуються в ВП АЕМ;

- 5 комплектів інструкцій з технічного опосвідчення устаткування реакторного відділення.

Проведено:

- планову інспекційну перевірку організації експлуатації реакторної установки енергоблоків ЗАЕС. За результатами перевірки підготовлено припис;

- позапланову перевірку якості оформлення звітної документації при проведенні випробувань устаткування систем важливих для безпеки енергоблоку № 1 після планово-профілактичного ремонту. За результатами перевірки надано припис.

Взято участь у черговій інспекції МАГАТЕ у сфері гарантій нерозповсюдження ядерних матеріалів.

Держатомінспекцією на РАЕС:

В рамках проведення в Держатомрегулювання України стажування Департаменту з ядерної та радіаційної безпеки Міністерства з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь з 26 по 28 жовтня 2011 року проводиться ознайомлення їх з роботою Державної інспекції з ядерної безпеки на майданчику РАЕС.

Проводиться перевірка дотримання вимог норм та правил , технологічних регламентів та інструкцій при експлуатації енергоблоків №3 та №4 РАЕС.

Держатомінспекцією на ХАЕС:

Взято участь у роботі комісії з перевірки знань у працівників ВП ХАЕС.

Прийнято участь у технічному опосвідченні 25 одиниць обладнання та трубопроводів реакторного цеху.

На блоці № 1 ХАЕС триває дванадцята доба планово-профілактичного ремонту.

Проведена оперативна перевірка дотримання експлуатаційної дисципліни, правил, норм, стандартів при проведенні випробувань другого каналу систем безпеки енергоблоку № 3.

Відповідно до Доручення Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України розглядається, для надання своїх пропозицій, проект НПА «Вимоги до систем надійного електропостачання, важливих для безпеки атомних станцій».

Закінчена планова перевірка виконання робіт з продовження терміну експлуатації обладнання ВП ХАЕС. За результатами перевірки надано припис.

Держатомінспекцією на ЧАЕС:

Розглянуто та узгоджено:

- сповіщення ОСЄ 13-11 та ОСЄ 17-11 щодо продовження терміну експлуатації систем, важливих для безпеки ядерної установки на ЧАЕС;

- сповіщення ОПР 18-11;

Розглянуто технічне рішення щодо продовження терміну експлуатації арматури систем важливих для безпеки хімічного цеху.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux