Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Про результати наглядової діяльності Держатомінспекцій на АЕС з 07 по 13 жовтня 2011 року
Опубліковано 14 жовтня 2011 року о 15:24

В період з 07.10 по 13.10.11 року Державними інспекціями з ядерної безпеки на АЕС проводились перевірки дотримання ліцензіатами вимог ядерного законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, умов виданих дозволів. Державними інспекторами проводились щоденні обходи та огляди обладнання АЕС, здійснювався розгляд періодичних звітів з безпеки роботи АЕС, документів щодо проведення ремонтів, окремих технічних рішень тощо.

Держатомінспекцією на ЮУАЕС:

Розглянуто звіт «Анализ состояния топлива в активной зоне энергоблоков №№2,3 за ІІІ квартал 2011 года» ЮУ АЭС .

Розглянуто та погоджено 4 технічних рішення по продовженню терміну експлуатації обладнання систем важливих для безпеки енергоблоків № №1,3 ЮУ АЕС.

Проконтрольовано проведення протиаварійного тренування після двохтижневого курсу навчання в науково-технічному центрі оперативного персоналу ЮУ АЕС.

Держатомінспекцією на ЗАЕС:

Проаналізовано звіти з виконання заходів щодо усунення порушень за приписами Держінспекції на ЗАЕС.

Проведено аналіз наданого до Держінспекції на ЗАЕС звіту з розслідування відхилення в роботі ЗАЕС.

Згідно з Положенням ДП НАЕК «Енергоатом»ПЛ-Д 00.05.016-10 «Про порядок надання документації до Держатомрегулювання України перед виведенням енергоблоків у планово-профілактичний ремонт і для отримання дозволів на їх пуск після планово-профілактичного ремонту з перевантаженням активної зони» розглянуто «Звіт про виконання ремонтних робіт на енергоблоці №2 ВП ЗАЕС під час планово-профілактичного ремонту-2011. Частина І».

Розглянуто 2 технічних рішення щодо продовження терміну експлуатації устаткування цеху теплової автоматики та вимірювань.

Проконтрольовано проведенням протиаварійного тренування та навчально-тренувального заняття.

За дорученням керівництва Держатомрегулювання України працівники Держінспекції на ЗАЕС взяли участь в проведенні приймальних випробувань системи дистанційного контролю температури на виході з вентиляційних каналів сухого сховища відпрацьованого ядерного палива та в проведенні приймальних випробувань спектрометричних комплексів на енергоблоках № 1, 2.

Проведені оперативні перевірки дотримання правил, норм, стандартів при проведенні комплексних випробувань першого каналу системи безпеки енергоблоків №№3,6 та другого каналу системи безпеки енергоблоків №№1,4.

Проведено перевірку 8 комплектів документів на дотриманням законодавства, норм, правил та стандартів з безпеки перед початком виконання ремонтних робіт на устаткуванні та трубопроводах енергоблоків №2, 5.

Взято участь в комісії з перевірки знань 6 чоловік персоналу ВП ЗАЕС .

Проведено:

- технічне опосвідчення 23 одиниць арматури, трубопроводів та устаткування реакторного відділення енергоблоків № 2, 5;

- реєстрацію 2-х одиниць трубопроводів енергоблоку № 6.

Проведена фізична інвентаризація ядерного палива на вузлі свіжого палива №1.

Розглянуто та погоджено робочу програму оцінки технічного стану та подовження терміну експлуатації трубопроводів системи технічного водопостачання відповідальних споживачів енергоблоку № 2.

Проведено аналіз наданих до Держінспекції на ЗАЕС 8 актів перевірок, випробувань та іспитів встановленого на енергоблоці №5 регулюючого клапану TQ32S30.

Погоджено звітність за 3-й квартал 2011 року про фактичні обсяги утворення та зберігання радіоактивних відходів на ВП ЗАЕС відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2009 р. № 391.

Взято участь у черговій інспекції МАГАТЕ у сфері гарантій нерозповсюдження ядерних матеріалів.

Держатомінспекцією на РАЕС:

Розглянуто та погоджено 7 рішень з продовження терміну експлуатації обладнання систем важливих для безпеки блоків № 2, 3 РАЕС.

Проводиться підготовка до перевірки дотримання вимог норм та правил, технологічних регламентів та інструкцій при експлуатації енергоблоків №№3,4 РАЕС.

Держатомінспекцією на ХАЕС:

Взято участь в роботі комісії з перевірки знань у працівників ВП ХАЕС.

Розглянуто та узгоджено 1 програму проведення ядерно-небезпечних робіт на обладнанні енергоблоків № №1, 2.

Продовжується розгляд комплекту документів перед виведенням в планово-профілактичний ремонт-2011 енергоблоку № 1.

Проведена оперативна перевірка дотримання правил, норм та стандартів при проведенні випробувань першого каналу системи безпеки енергоблоку № 2.

Розпочалась планова перевірка виконання робіт з продовження терміну експлуатації обладнання ВП ХАЕС.

Держатомінспекцією на ЧАЕС:

За порушення правил, норм та стандартів з ядерної та радіаційної безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності посадові особи ДСП ЧАЕС, а саме:

- начальника зміни цеху АЕС ділянки експлуатації центрального залу та сховища відпрацьованого ядерного палива №1 та цеху переробки відпрацьованого ядерного палива ДСП ЧАЕС;

- майстра з ремонту 1 групи технічного обслуговування та ремонту електричної частини вантажопідіймальних машин, інструменту та зварювального обладнання ділянки ремонту електрообладнання цеху радіаційної дезактивації ДСП ЧАЕС;

- інженера-радіохіміка 1 категорії групи контролю зовнішніх об’єктів лабораторії радіоекологічного моніторингу цеху радіаційної безпеки ДСП ЧАЕС;

- інженер-радіолога 1 категорії інженерної групи ділянки експлуатації цеху радіаційної безпеки ДСП ЧАЕС.

Погоджено «График технического освидетельствования оборудования химического цеха, зарегистрированного в Государственной инспекции по ядерной безопасности на ЧАЭС, на 2012 год».

Генеральному директору ДСП ЧАЕС надано припис про усунення порушень, виявлених під час інспекційної перевірки на тему «Організація виконання робіт з відпрацьованим ядерним паливом у ДСП ЧАЕС».

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux