Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Про результати наглядової діяльності Держатомінспекцій на АЕС з 05 по 11 серпня 2011 року
Опубліковано 12 серпня 2011 року о 15:54

В період з 05.08 по 11.08.11 року Державними інспекціями з ядерної безпеки на АЕС проводились перевірки дотримання ліцензіатами вимог ядерного законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, умов виданих дозволів. Державними інспекторами проводились щоденні обходи та огляди обладнання АЕС, здійснювався розгляд періодичних звітів з безпеки роботи АЕС, документів щодо проведення ремонтів, окремих технічних рішень тощо.

Держатомінспекцією на ЮУАЕС:

Розглянуто:

- «Отчет о выполнении мероприятий, подготовленных по предписаниям Государственной инспекции по ядерной безопасности на ЮУ АЭС, срок выполнения которых истек в июле 2011 года»;

- «Отчет о выполнении объемов работ, запланированных в планово-профилактическом ремонте -2011 на энергоблоке 2 по состоянию на 10.08.2011 года».

Взято участь у технічному опосвідченні 11 одиниць обладнання турбінних цехів1,2 та 27 одиниць обладнання реакторного цеху №1 ВП ЮУ АЕС.

Держатомінспекцією на ЗАЕС:

Проведена перевірка першого комплекту звітних документів щодо виконаних робіт на енергоблоці № 1 ЗАЕС в період планово-профілактичного ремонту 2011 року.

Розглянуто та погоджено 5 технічних рішень щодо продовження терміну експлуатації систем , важливих для безпеки.

Проконтрольовано проведення 5 протиаварійних тренувань оперативного персоналу.

Проведено технічне опосвідчення 11 одиниць обладнання, арматури та трубопроводів реакторного відділення енергоблоку № 1 та 12 одиниць обладнання, трубопроводів та арматури турбінного відділення енергоблоку №1.

Узгоджено перенесення терміну технічного опосвідчення однієї одиниці обладнання.

Проведено огляд активної зони реактора та фізична інвентаризація відпрацьованого ядерного палива в басейні витримки енергоблоку № 1.

Розглянуто та погоджено 5 технічних рішень щодо ремонту та введення в експлуатацію устаткування систем важливих для безпеки та 2 робочі програми з виконання ядернонебезпечних робіт.

Проаналізовано звіт по темі: «Мероприятия по устранению замечаний, выявленных по результатам проверки состояния ядерной безопасности ОП ЗАЭС комиссией НАЭК «Энергоатом» . За результатами перевірки надано зауваження Адміністрації ОП ЗАЕС.

Взято участь у черговій інспекції МАГАТЕ у сфері гарантій нерозповсюдження ядерних матеріалів.

Держатомінспекцією на РАЕС:

Проведено аналіз відхилення, що відбулося на енергоблоці №3, а також фактичного протікання подій, значень технологічних параметрів з метою контролю дотримання меж та умов безпечної експлуатації та виконання встановленого порядку розслідування подій у роботі АЕС.

За дорученням керівництва Держатомрегулювання взято участь у приймальних випробуваннях модернізованого електротехнічного обладнання третього каналу безпеки енергоблока №2 перед введенням у промислову експлуатацію.

Триває підготовка до планової інспекційної перевірки дотримання вимог норм та правил при організації та веденні водно-хімічного режиму енергоблоків №3,4 ВП РАЕС.

За дорученням керівництва Держатомрегулювання розпочато позапланову перевірку дотримання встановленого порядку оформлення документів при наданні допуску до виконання особливих робіт працівникам підрядних організацій, які виконують роботи у ВП РАЕС.

Держатомінспекцією на ХАЕС:

Взято участь в роботі комісії з перевірки знань у працівників ВП ХАЕС;

Взято участь у технічному опосвідченні 254 одиниць трубопроводів та обладнання блоку №2.

Триває розслідування порушення у роботі ХАЕС за фактом встановлення негерметичності тепловиділяючьої збірки за результатами проведення контролю герметичності оболонки.

На блоці №2 триває планово-профілактичний ремонт.

Проведено розгляд та погодження 7 технічних рішень щодо продовження терміну експлуатації систем , важливих для безпеки ядерних установок.

Проведена оперативна перевірка дотримання експлуатаційної дисципліни, правил, норм, стандартів при проведенні випробувань першого каналу систем безпеки енергоблоку № 1.

Проводиться перевірки за темою: «Дотримання експлуатаційних характеристик при експлуатації технологічного обладнання».

Держатомінспекцією на ЧАЕС.

Розглянуто програму протиаварійного реагування «Множественные отказы штатних систем и оборудования в условиях экстремальных природных воздействий», яка була розроблена на виконання «Плану дій щодо проведення цільової позачергової оцінки стану безпеки та подальшого підвищення безпеки блоків 1, 2, 3 та сховища відпрацьованого ядерного палива №1 ЧАЕС з урахуванням подій на АЕС «Фукусіма-1».

Розпочато перевірку по темі: «Перевірка стану аварійної готовності ДСП ЧАЕС».

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux