Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Про подальшу експлуатацію енергоблоку № 1 Південноукраїнської АЕС в період довгострокової експлуатації
Опубліковано 14 вересня 2023 року о 13:55

З метою залучення громадськості до обговорення питань щодо прийняття рішень, які можуть впливати на стан довкілля, надання можливості вільного доступу до інформації про діяльність органів виконавчої влади, Державна інспекція ядерного регулювання України з 19 вересня по 19 жовтня 2023 року проводить публічне громадське обговорення питання про подальшу експлуатацію енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС в період довгострокової експлуатації енергоблока.

На виконання вимог Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії» експлуатуюча організація ДП «НАЕК «Енергоатом» надала на розгляд Держатомрегулювання Заяву про внесення змін до ліцензії серії ЕО № 001019 на право здійснення діяльності на етапі життєвого циклу «експлуатація ядерної установки енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС» ( Лист-заява) у зв’язку із виявленням у процесі провадження діяльності обставин, що потребують перегляду і змін умов ліцензії щодо забезпечення експлуатації енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС на енергетичних рівнях потужності в період довгострокової експлуатації після 02.12.2023.

У Звіті з періодичної переоцінки безпеки (ЗППБ) енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС, який відповідно до законодавства є обов’язковим додатком до Заяви, експлуатуючою організацією обґрунтовується можливість безпечної довгострокової експлуатації енергоблока.

Держатомрегулюванням завершено державна експертиза ядерної та радіаційної безпеки матеріалів ЗППБ енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС. З висновком державної експертизи можна ознайомитись за посиланням.

З метою перевірки повноти і достовірності відомостей, що містяться в поданих ДП «НАЕК «Енергоатом» документах, визначення спроможність заявника дотримуватися умов провадження заявленого виду діяльності, встановлених нормами та правилами з ядерної та радіаційної безпеки в період з 21 по 25 серпня 2023 року на майданчику Південноукраїнської АЕС було проведене інспекційне обстеження. З актом інспекційного обстеження можна ознайомитись тут.

Зі змістом проєкту рішення Держатомрегулювання за результатами розгляду подальшої експлуатації енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС» можна ознайомитись за цим посиланням.

У рамках обговорення 18 жовтня 2023 року о 13:00 відбудуться громадські слухання у режимі відеоконференції.

Зауваження та пропозиції до проєкту рішення приймаються до 18 жовтня 2023 року:

- адреса: Державна інспекція ядерного регулювання України, м. Київ, 01011, вул. Арсенальна 9/11 (в письмовому вигляді);

- e-mail: [email protected].

Контактна особа: ЗІМІНА Олена Спирідонівна – начальник Відділу забезпечення організаційно-аналітичної роботи керівництва (самостійний), тел. (044) 277-12-02.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux