Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Про надання роз’яснень щодо подання декларації про провадження діяльності у сфері використання ядерної у період воєнного стану
Опубліковано 31 січня 2023 року о 17:07

З метою належного виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 року № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» (із змінами) (далі – постанова), Державна інспекція ядерного регулювання України повідомляє.

Відповідно до зазначеної постанови у період воєнного стану право на провадження видів діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання, а саме: отримання (придбання), передача (збут), зберігання рентгенодіагностичних генеруючих джерел іонізуючого випромінювання, може набуватися закладами охорони здоров’я державної та комунальної форми власності та суб’єктами господарювання, які є замовниками закупівель та належать до сфери управління МОЗ на підставі декларації про провадження діяльності у сфері використання ядерної енергії (далі – декларація).

Оскільки на даний час Єдиним державним вебпорталом електронних послуг (Портал Дія) не забезпечено коректної реалізації постанови, тому вважаємо за доцільне закладам охорони здоров’я державної та комунальної форми власності та суб’єктам господарювання, які є замовниками закупівель та належать до сфери управління МОЗ, надавати декларації у паперовій або електронній формі з супровідним листом на адресу Держатомрегулювання (поштою: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11, або на електронну адресу [email protected]). Документи, що подаються в електронній формі, оформлюються згідно з вимогами законодавства у сфері електронного документообігу.

 Форма деклараціїз відомостями, які в ній зазначаються відповідно до додатку 1 до постанови.

Провадження діяльності відповідно до декларації дозволяється після отримання інформації від Держатомрегулювання про реєстрацію цієї декларації.

Разом з тим зазначаємо, що суб’єкти діяльності у сфері використання ядерної енергії, які мають намір провадити діяльності з використання рентгенодіагностичних генеруючих джерел іонізуючого випромінювання в частині виконання робіт з експлуатації, технічного обслуговування, ремонту, налагоджування, проведення випробовувань з метою визначення технічних характеристик; монтажу та демонтажу, на виконання статті 7 Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії», мають надати до Держатомрегулювання документи для внесення змін до ліцензії відповідно до Положення про перелік та вимоги щодо форми та змісту документів, що подаються для отримання ліцензії на провадження окремих видів діяльності у сфері використання ядерної енергії, затвердженому наказом Державної інспекції ядерного регулювання від 06 серпня 2012 року № 153, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 29 серпня 2012 року за № 1453/21765.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux