Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Постанова Колегії Держатомрегулювання № 05 від 19 травня 2022 року
Опубліковано 19 травня 2022 року о 21:00

ДЕРЖАВНА ІНСПЕКЦІЯ ЯДЕРНОГО РЕГУЛЮВАННЯ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА КОЛЕГІЇ


19 травня 2022 р.                                 м. Київ                                                    № 05


Про виконання фінансового плану Державного підприємства

«Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки»

за результатами роботи у 2021 році


Державне підприємство «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» (далі – ДНТЦ ЯРБ) належить до сфери управління Державної інспекції ядерного регулювання України (далі – Держатомрегулювання).

Держатомрегулюванням проведено аналіз виконання фінансового плану ДНТЦ ЯРБ за результатами роботи у 2021 році.

Колегія, розглянувши та обговоривши звіт ДНТЦ ЯРБ та інформацію, підготовлену Управлінням економіки, фінансів та обліку, КОНСТАТУЄ:

У 2021 році основним видом діяльності ДНТЦ ЯРБ, відповідно до КВЕД, були дослідження й експериментальні розробки у сфері інших природничих і технічних наук.

Фінансовий план ДНТЦ ЯРБ на 2021 рік поданий своєчасно та затверджений Держатомрегулюванням у встановлений законодавством термін.

Затверджений підприємству фінансовий план на 2021 рік виконаний у повному обсязі. Чистий дохід від реалізації продукції, чистий фінансовий результат підприємства, собівартість реалізованої продукції, обсяг сплачених до бюджету податків та обов’язкових платежів за результатами 2021 року були вищими за заплановані.

У порівнянні з 2020 роком вищезазначені показники були вищими.

Заборгованості з виплати заробітної плати ДНТЦ ЯРБ немає.

Середньооблікова кількість штатних працівників ДНТЦ ЯРБ за 2021 рік складає 239 осіб, яка зменшилась порівняно з відповідним періодом минулого року на 12 осіб.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника порівняно з відповідним періодом минулого року зросла на 14,4%.

Простроченої заборгованості перед держбюджетом підприємство немає.

Подання звітів про виконання фінансових планів підприємством здійснюється у встановлені терміни.

Відповідно до Методичних рекомендацій застосування критеріїв визначення ефективності управління об’єктами державної власності, затверджених наказом Мінекономрозвитку від 15 березня 2013 року № 253 зі змінами (далі – Критерії ефективності), фінансово-господарська діяльність ДНТЦ ЯРБ за 2021 рік оцінена як ефективна, що підтверджується коефіцієнтним аналізом: досягнутий рівень показника поточної ліквідності свідчить про достатність ресурсів, які можуть бути використані для погашення поточних зобов’язань; рівень коефіцієнтів фінансової стійкості та відношення боргу до ЕBITDA вказує на достатній ступінь незалежності від зовнішніх джерел та можливість підприємства виконувати зовнішні зобов’язання за рахунок власних коштів; рентабельність активів та рентабельність діяльності вказують на ефективність використання активів та ефективність господарської діяльності підприємства відповідно.

На офіційному вебсайті Держатомрегулювання у форматі відкритих даних оприлюднюється фінансова звітність та показники виконання фінансового плану ДНТЦ ЯРБ.

За результатами обговорення результатів роботи ДНТЦ ЯРБ, спрямованих на виконання фінансового плану у 2021 році, Колегія Державної інспекції ядерного регулювання України ПОСТАНОВЛЯЄ:

  • Визнати роботу ДНТЦ ЯРБ, спрямовану на виконання фінансового плану протягом 2021 року, такою, що відповідає оцінці «добре».
  • Директору ДНТЦ ЯРБ:

- продовжити вживати дієвих заходів для покращення фінансового становища підприємства, в тому числі з метою подолання викликів, пов’язаних із введенням та дією в Україні воєнного стану;

- неухильно дотримуватись затверджених показників фінансового плану у розрізі витрат в граничних межах, установлених Держатомрегулюванням відповідно до п.13 постанови Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2006 року № 1673 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів» (зі змінами).  



Голова Колегії                                                                         Олег КОРІКОВ

Секретар Колегії                                                                    Тетяна КНЯЖНИЦЬКА



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux