Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Постанова Колегії Держатомрегулювання № 04 від 29 жовтня 2020 року
Опубліковано 02 листопада 2020 року о 09:00

 


ДЕРЖАВНА ІНСПЕКЦІЯ ЯДЕРНОГО РЕГУЛЮВАННЯ УКРАЇНИ

 

ПОСТАНОВА КОЛЕГІЇ



«29»  жовтня 2020 р.                                м. Київ                                                    № 04



Про результати роботи державних підприємств, що належать до сфери управління Держатомрегулювання, 

за 2019 рік та I півріччя 2020 року


До сфери управління Державної інспекції ядерного регулювання України (далі – Держатомрегулювання) належать два державні комерційні підприємства, а саме: ДП «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» (має 2 філії (в м. Славутич, м. Харків) та ДП «Державний центр регулювання якості поставок та послуг».

У відповідності із Законом України «Про управління об’єктами державної власності» Держатомрегулювання, як уповноваженим органом управління, проведений аналіз фінансової діяльності державного підприємства ДП «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» (далі – ДНТЦ ЯРБ) і ефективності його управління за 2019 рік та І півріччя 2020 року.

ДП «Державний центр регулювання якості поставок та послуг» перебуває у стадії припинення діяльності відповідно до рішення Держатомрегулювання (наказ від 19 серпня 2019 року № 362) та фактично є непрацюючим з 2019 року, тому не підлягає відповідному аналізу.


Колегія, розглянувши та обговоривши звіт ДНТЦ ЯРБ та інформацію, підготовлену Управлінням економіки, фінансів та обліку, КОНСТАТУЄ:


1. Щодо результатів діяльності у 2019 році:


У 2019 році основним видом діяльності ДНТЦ ЯРБ, згідно КВЕД, були дослідження та експериментальні розробки у сфері інших природничих і технічних наук (98,7 % обсягу реалізації).

Відповідно до Методичних рекомендацій застосування критеріїв визначення ефективності управління об’єктами державної власності, затверджених наказом Мінекономрозвитку від 15 березня 2013 року № 253 зі змінами (далі – Критерії ефективності), фінансово-господарська діяльність ДНТЦ ЯРБ за 2019 рік оцінена як ефективна, що підтверджується коефіцієнтним аналізом: досягнутий рівень показника поточної ліквідності свідчить про достатність ресурсів, які можуть бути використані для погашення поточних зобов’язань; рівень коефіцієнтів фінансової стійкості та відношення боргу до ЕBITDA вказує на достатній ступінь незалежності від зовнішніх джерел та можливість підприємства виконувати зовнішні зобов’язання за рахунок власних коштів; рентабельність активів та рентабельність діяльності вказують на ефективність використання активів та ефективність господарської діяльності підприємства.

Затверджений підприємству фінансовий план на 2019 рік був виконаний у повному обсязі. Чистий дохід від реалізації продукції, чистий фінансовий результат підприємства, собівартість реалізованої продукції, обсяг сплачених до бюджету податків та обов’язкових платежів за результатами 2019 року були вищими, ніж заплановані. У порівнянні з 2018 роком вищезазначені показники були вищими, що пов’язано зі збільшенням обсягів реалізації продукції.

Порівняно з 2018 роком, у 2019 році показники (вартість активів, первісна вартість основних засобів, знос основних засобів, оборотні активи та власний капітал) були вищими.

Середньооблікова кількість штатних працівників ДНТЦ ЯРБ за 2019 рік  збільшилась порівняно з 2018 роком на 9 осіб та склала 243 особи.

Заборгованості з виплати заробітної плати ДНТЦ ЯРБ у 2019 році не мало. Середньомісячна заробітна плата штатного працівника за 2019 рік зросла в порівнянні з 2018 роком на 16,7%.

Простроченої заборгованості перед держбюджетом підприємство у 2019 році не мало.

Підготовка та подання фінансових планів, звітів про їх виконання, інших документів та звітної інформації підприємством здійснювалось у встановлені терміни.


2. Щодо результатів діяльності у I півріччі 2020 року:

 

У І півріччі 2020 року основним видом діяльності ДНТЦ ЯРБ відповідно до КВЕД, як і раніше, були дослідження й експериментальні розробки у сфері інших природничих і технічних наук (98,7 % обсягу реалізації).

За результатами I півріччя 2020 року відповідно до Критеріїв ефективності фінансово – господарська діяльність ДНТЦ ЯРБ оцінена як задовільна у зв’язку зі зменшенням розміру отриманого чистого прибутку порівняно з І півріччям 2019 року через випереджаючий ріст собівартості реалізованої продукції.

Порівняно з І півріччям 2020 року та 2019 роком показники коефіцієнтного аналізу (крім рентабельності діяльності та коефіцієнта фінансової стійкості) є нижчими, залишаючись достатніми для забезпечення ефективної діяльності підприємства. 

Вартість активів, первісна вартість основних засобів, знос основних засобів та власний капітал підприємства за результатами І півріччя 2020 року порівняно з початком року збільшились. Оборотні активи зменшились за рахунок скорочення залишків коштів на рахунках в банку.

Середньооблікова кількість штатних працівників ДНТЦ ЯРБ у I півріччі 2020 року збільшилась до 252 осіб (на 9 осіб) в порівнянні з початком року.

Заборгованості з виплати заробітної плати за результатами I півріччя 2020 ДНТЦ ЯРБ не мало. Середньомісячна заробітна плата штатного працівника у I півріччі 2020 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року зросла на 4,7%.

Простроченої заборгованості перед держбюджетом у І півріччі 2020 року підприємство не мало.

Підготовка та подання фінансових планів, звітів про їх виконання, інших документів та звітної інформації підприємством здійснюється у встановлені терміни.


За результатами обговорення результатів роботи ДНТЦ ЯРБ за 2019 рік та І півріччя 2020 року Колегія Державної інспекції ядерного регулювання України ПОСТАНОВЛЯЄ:


Визнати роботу ДНТЦ ЯРБ протягом 2019 року такою, що відповідає оцінці «відмінно».

Визнати роботу ДНТЦ ЯРБ  протягом І півріччя 2020 року такою, що відповідає оцінці «добре».

Директору ДНТЦ ЯРБ продовжити вживати дієвих заходів для покращення фінансового становища підприємства та неухильно дотримуватись затверджених показників фінансового плану у розрізі витрат в граничних межах, установлених Держатомрегулювання відповідно до п.13 постанови Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2006 року № 1673 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів».


Голова Колегії 

 

 

Григорій ПЛАЧКОВ

Секретар Колегії 

Тетяна КНЯЖНИЦЬКА




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux