Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
«Перезавантаження»: у МАГАТЕ прийняв присягу новий очільник
Опубліковано 04 грудня 2019 року о 15:46

Аргентинський дипломат, Рафаель Маріано ГРОССІ, 03 грудня 2019 року прийняв присягу на посаду Генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії установа в структурі Організації Об’єднаних Націй.

 

https://www.iaea.org/ru/newscenter/pressreleases/magate-3-dekabrya-rafael-mariano-grossi-vstupaet-v-dolzhnost-generalnogo-direktora

 

Посаду Генерального директора Рафаель Маріано ГРОССІ обійматиме наступні чотири роки. У новому статусі він стає керівником світового центру співпраці та шостим  очільником Агентства з моменту заснування в 1957 році.

 

У промові ГРОССІ наголосив, що МАГАТЕ це потужна установа з унікальним мандатом, функції Агентства охоплюють найрізноманітніші галузі, такі як медицина, сільське господарство, енергетика, зміна клімату та нерозповсюдження ядерної зброї; діяльність МАГАТЕ важлива для всіх держав-членів і їх громадян, а світ стає безпечнішим завдяки відданості і пильності інспекторів МАГАТЕ. 

 

Державна інспекція ядерного регулювання України щиро вітає Генерального директора МАГАТЕ, Рафаеля Маріано ГРОССІ, із обранням та бажає безмежних успіхів, наснаги у виконанні відповідальної ролі.

 

Довідково:

Україна є членом МАГАТЕ з моменту створення цієї міжнародної організації. Для Держатомрегулювання використання стандартів з безпеки та дотримання гарантій МАГАТЕ є одним з пріоритетів діяльності.

Основними напрямами співпраці України з МАГАТЕ є:

- використання технічної допомоги Агентства з метою подолання наслідків Чорнобильської катастрофи (технологічні аспекти) шляхом імплементації національних та регіональних проєктів щодо виведення з експлуатації енергоблоків ЧАЕС, поводження з відпрацьованим паливом на майданчику станції та радіологічної підтримки відновлення територій, постраждалих від аварії на ЧАЕС;

- удосконалення інфраструктури ядерної та радіаційної безпеки в Україні та відповідних національних стандартів, покращення екологічного радіаційного моніторингу;

- управління життєвим циклом АЕС та подовження строків їх експлуатації;

- безпечне поводження з відпрацьованим паливом та радіоактивними відходами на ядерних об’єктах;

- розвиток регуляторної інфраструктури у галузі ядерної захищеності;

- управління знаннями у ядерній галузі.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux