Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Перевірка стану готовності до реагування на майданчику ЦСВЯП
Опубліковано 15 вересня 2022 року о 16:40

15 вересня 2022 року у режимі відеоконференції Департаментом з питань безпеки ядерних установок перевірено виконання умов п. 5.3. окремого дозволу на здійснення діяльності із введення в експлуатацію ядерної установки «Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива» (ЦСВЯП), виданого Держатомрегулюванням експлуатуючій організації – ДП «НАЕК «Енергоатом».

Фахівці підрозділів аварійної готовності та реагування ВП «Атомремонтсервіс», ВП «Аварійно-технічний центр» та Дирекції ДП НАЕК «Енергоатом» в режимі реального часу перевірили роботу систем зв’язку, комунікацій та обміну інформацією між системою основних і резервних кризових центрів експлуатуючої організації та Інформаційно-кризовим центром Держатомрегулювання (далі – ІКЦ). Також вони продемонстрували окремі приклади взаємодії, допомоги та розподілу відповідальності між різними підрозділами та організаціями, які мають обов’язки реагування на надзвичайні події відповідно до «Аварійного плану Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива» і «Плану реагування ВП «Аварійно-технічний центр» на аварії та надзвичайні ситуації на АЕС України і на аварії під час перевезення радіоактивних матеріалів».

Представники ВП «Атомремонтсервіс» і ВП «Аварійно-технічний центр» доповіли  про вдосконалення механізмів реагування на ПОТЕНЦІЙНІ аварійні чи надзвичайні ситуації на майданчику ЦСВЯП. Зокрема, щодо складу аварійних бригад, засобів індивідуального захисту, технічної оснащеності та виконання планів з практичної підготовки і тренувань.

Стан виконання п. 5.3 окремого дозволу в існуючих умовах інспекторами Держатомрегулювання визнаний задовільним. Дата проведення повномасштабного тренування з перевірки усіх складових Аварійного плану ЦСВЯП  буде визначена додатково за погодженням із Держатомрегулювання після завершення дії воєнного стану в Україні.

Довідково:

ІКЦ Держатомрегулювання забезпечує виконання функції єдиного національного пункту зв’язку згідно з Конвенцією про оперативне оповіщення про ядерні аварії, Конвенцією про допомогу в разі ядерної аварії або радіаційної аварійної ситуації та Конвенцією про фізичний захист ядерного матеріалу та ядерних установок. Оперативні чергові та персонал ІКЦ підтримують зв’язок з операторами ядерних установок, іншими ліцензіатами у сфері використання ядерної енергії та з Центром інцидентів і аварійних ситуацій МАГАТЕ у постійному режимі (24/7).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux