Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Напад на ядерні установки України відбувся і в інформаційному просторі
Опубліковано 07 березня 2022 року о 22:30

Напад на ядерні установки України відбувся і в інформаційному просторі. Проти України ведеться гібридна війна через неправдиву інформацію, яку поширюється провідними каналами новин Російської Федерації, зокрема, РИА Новости щодо використання Україною Чорнобильської АЕС для створення ядерної зброї.

https://ria.ru/20220306/chaes-1776880399.html

https://russian.rt.com/ussr/article/968592-yadernaya-bezopasnost-chernobylskaya-aes 

Держатомрегулювання є компетентним органом державної системи обліку та контролю ядерних матеріалів і з 1994 року веде банк даних всіх ядерних матеріалів, які знаходяться в Україні будь-де: в ядерних реакторах, в сховищах відпрацьованого ядерного палива, у дослідницьких установах, а також збідненого урану, що використовується в якості біологичного захисту в дефектоскопах для контролю якості зварних з’єднань, в онкотерапевтичних аппаратах в онкодиспансерах, в контейнерах для перевезення високоактивних джерел іонізуючого випромінювання. У будь-який час відомо, яка кількість та місце знаходження будь-якої облікової одиниці ядерного матеріалу. Облік ядерних матеріалів ведеться з точністю до 1 грама. До речі, РФ до цього часу не створила державної системи для всієї країни, облік ведеться по підприємствах і наукових установах.

Україна відповідно до Угоди про гарантії, починаючи з 1995 року надає в МАГАТЕ інформацію про кількість, місця знаходження та зміни інвентарної кількості ядерних матеріалів, а також про наукову діяльність, пов’язану з ядернми установками та ядерними матеріаліами. Ця інформація ретельно перевіряється інспекторами МАГАТЕ під час інспекційних превірок у місцях знаходження ядерних матеріалів або здійснення відповідної діяльності. Перевірки здійснюються за допомогою сучасних приладів вимірювання.

Крім того, інспектори використовують печатки різного виду : від звичайних металевіх «пігулок», що скріплюють у себе кінці металевого тросіку до складних електроних, які фіксують дату та час її накладення та зняття. Також у деяких приміщеннях атомних станції, включаючи Чорнобильську, застосовуються системи відеоспостереження за використанням ядерних матеріалів.

МАГАТЕ використовує і дані ЗМІ, що стосується ядерної діяльності країн, напевно, також аналізувалися сенсаційні новини з перелічених вище посилань на веб-сторінки Інтернету.

Держатомрегулювання офіційно стверджує, що за 26 років застосування гарантій МАГАТЕ  жодного разу не звинувачено Україну в недотриманні вимог Угоди. Проте за результатами застосування гарантій у 2010 році Україна отримала так званий розширений висновок, і з того часу застосовувались інтегровані гарантії.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux