Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
На майданчику ЦСВЯП відбулось штабне засідання із розгляду готовності об'єкта
Опубліковано 27 січня 2022 року о 18:05

27 січня 2022 року виконуючий обов’язки Голови Державної інспекції ядерного регулювання України Олег Коріков взяв участь у засіданні штабу щодо розгляду питань із введення в експлуатацію Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Засідання проходило під головуванням в.о. президента НАЕК “Енергоатом” Петра Котіна, за участю т.в.о. генерального директора ВП «Атомпроектінжиніринг» Миколи Божка, директора Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки Ігоря Шевченка, представників Нацгвардії України, Holtec International та інші.

Фахівці експлуатуючої та підрядних організацій поінформували про стан реалізації проєкту, та підкреслили, що всі роботи виконуються відповідно до погодженої з Держатомрегулювання програми, з дотриманням графіків.

Наразі на майданчику ЦСВЯП розпочались комплексні "холодні" випробування без відпрацьованого ядерного палива. Триватимуть вони за участю державних інспекторів до 4 лютого 2022 року відповідно до «Програми введення в експлуатацію ЦСВЯП, ПМ-В.0.46.196-21», погодженої Державною інспекцією ядерного регулювання.

“Це вагомий український проєкт, який реалізується у співпраці із нашими американськими партнерами. Сьогодні ми оглянули майданчик і очевидно, що він практично готовий. Це вражає, адже ще рік тому, під час мого візиту сюди (на майданчик ЦСВЯП – ред.) цього не можна було сказати. Прогрес очевидний. Інспекція ознайомилась із графіком введення в експлуатацію сховища і можу сказати, що заплановані терміни виглядають цілком реалістичними. Важливий етап – випробування, і ми слідкуватимемо за тим, щоб пройшли вони із дотриманням усіх вимог”, – зазначив у своєму виступі виконуючий обов’язки Голови Державної інспекції ядерного регулювання України Олег Коріков.

Одночасно потребують вирішення деякі питання щодо готовності майданчика ЮУАЕС, яка обрана пілотною у цьому проєкті.

"Регулюючий орган усі покладені на нього завдання виконав, надані документи були опрацьовані належним чином і вчасно. Сподіваємось, так само відповідально виконає свою функцію у цьому проєкті й експлуатуюча організація, в чому бажаємо їй успіху і обіцяємо, що пильно стежитимемо за дотриманням ядерної та радіаційної безпеки”, – підсумував Олег Коріков.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux