Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
На енергоблоці №3 Рівненської АЕС було проведено інспекційне обстеження
Опубліковано 20 листопада 2017 року о 12:47

В період 14-17 листопада комісія Держатомрегулювання у складі представників Інспекції, ДНТЦ ЯРБ та ДСНС України перевіряла готовність енергоблоку №3 Рівненської АЕС до експлуатації у зупиненому стані після завершення його проектного терміну експлуатації, який спливає 11 грудня цього року.

Основною умовою продовження експлуатації енергоблоку №3 Рівненської АЕС у понадпроектний термін є виконання заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій України, Програми продовження терміну експлуатації та інше, що повинно бути підтверджено позитивним висновком Державної експертизи з ядерної та радіаційної безпеки Звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблоку.

Інспекційне обстеження проходило за декількома напрямками: перевірено стан виконання умов ліцензії на право здійснення діяльності «експлуатація ядерних установок Рівненської АЕС», стан радіаційної та ядерної безпеки, системи поводження з радіоактивними відходами та аварійної готовності, стан поводження зі свіжим та відпрацьованим ядерним паливом, стан робіт з усунення відступів від вимог нормативних правил та стандартів з ядерної та радіаційної безпеки та стан розробки Звіту з періодичної переоцінки безпеки. Окрім того, проінспектовано стан реалізації заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій України, заходів з підготовки енергоблоку до довготермінової експлуатації, зокрема, заходів з оцінки технічного стану та продовження експлуатації обладнання, трубопроводів, споруд та будівельних конструкцій систем, важливих для безпеки.

За результатами роботи Комісії було підготовлено Акт інспекційного обстеження, який надано керівництву Рівненської АЕС. У ході підсумкової наради голова Комісії, заступник директора Департаменту з питань безпеки ядерних установок Держатомрегулювання Валерій Бугай відзначив: «Обґрунтовуючи матеріали, що були надані разом із заявою про внесення змін до ліцензії щодо експлуатації енергоблоку №3 Рівненської АЕС у зупиненому стані на період виконання необхідних заходів для довготермінової експлуатації, є достовірними та повними. У ході обстеження жодних відхилень від наданої інформації не виявлено. Умови щодо забезпечення безпечної експлуатації згідно з технічним рішенням про експлуатацію енергоблоку після 28-ї паливної кампанії є виконаними, тому Комісія не вбачає перешкод щодо експлуатації енергоблоку №3 Рівненської АЕС у визначених технічним рішенням станах по завершенню його проектного терміну експлуатації».

Було наголошено, що остаточне рішення про внесення змін у ліцензію енергоблоку №3 Рівненської АЕС щодо можливості його експлуатації у зупиненому стані із вивантаженим ядерним паливом буде прийматися на засіданні Колегії Держатомрегулювання 30 листопада 2017 року.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux