Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
«Ми робимо ядерну безпеку ближчою до дітей»: день відкритих дверей у Держатомрегулюванні
Опубліковано 01 листопада 2019 року о 15:18

01 листопада 2019 року. Листопад розпочався у Державній інспекції ядерного регулювання України із проведення дня відкритих дверей для дітей шкільного віку, який присвячено культурі безпеки під час використання ядерної енергії у рамках наближення тижня права «Маю право».

 

 

Цікаво, що запрошеними гостями цього разу стали не лише люди, безпосередньо пов’язані із ядерною та радіаційною безпекою, а й люди творчих професій, графічною ілюстрацією та психологією.

Ми для себе визначили, що місія заходу – донести до самих молодших членів суспільства основні питання ядерної та радіаційної безпеки в інтерактивному форматі.

 

Ми відійшли від стандартної моделі із звітами, доповідями, презентаціями і запропонували дітям новий формат розгляду питань культури ядерної безпеки – у формі інтерактивної гри та проведення майстер-класу із графічної ілюстрації.

Також продемонстровано відеоматеріали – «Місце та роль атомної енергетики», роль регулюючого органу у підвищенні та оцінці культури безпеки.

Майстер - клас завершився створенням індивідуальної ілюстрації кожною дитиною, в якій основним є зображення героя-атома як символу безпеки.

Довідково:

Поняття «Культура безпеки» уперше сформульоване МАГАТЕ в 1986 році у процесі аналізу причин Чорнобильської аварії.

«Культура безпеки» є набором правил та особливостей діяльності організації і поведінки персоналу, який встановлює вищим пріоритетом особисту відповідальність і увагу проблемам безпеки АЕС.

На розвиток Культури безпеки впливають:

ü  технічна політика щодо безпеки;

ü  відповідальність і обов'язки керівництва;

ü  персональна відповідальність і обов'язок кожного працівника і суспільства загалом.

Психологія безпеки є ключовим елементом культури безпеки. А культура безпеки, у свою чергу, є фундаментальною складовою безпеки.

Будь-яка діяльність, пов'язана з виробництвом електроенергії на АЕС, починаючи з вибору майданчика і проєктування, закінчуючи експлуатацією устаткування і підготовкою персоналу, має бути проникнута психологією безпеки.

В усіх видах діяльності в атомній енергетиці від персоналу вимагається високий професіоналізм, помножений на усвідомлення своєї ролі в забезпеченні безпеки. Звідси і відповідальне ставлення до своєї роботи, яке включає, насамперед, культуру безпеки.

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux