Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Колегія Держатомрегулювання заслухала звітну інформацію регулюючого органу за 2020 рік
Опубліковано 18 лютого 2021 року о 16:00

18 лютого Колегія Держатомрегулювання визнала діяльність, спрямовану на реалізацію пріоритетних завдань, визначених регулюючим органом на 2020 рік, належною, затвердила Звіт про діяльність Державної інспекції ядерного регулювання України за 2020 рік та пріоритетні напрями діяльності Державної інспекції ядерного регулювання України на 2021 рік.

В онлайн засіданні взяли участь представники комітетів Верховної Ради України, міністерств та відомств, громадських рад, громадських об’єднань,  професійних спілок, засобів масової інформації, експертів галузі. Проводилась трансляція засідання на YouTube каналі Держатомрегулювання, що дало змогу заслухати інформацію усім охочим.

Відкриваючи засідання, Голова Державної інспекції ядерного регулювання України – Головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України Плачков Григорій Іванович зазначив: «Незважаючи на те, що 2020 рік став роком викликів та необхідності швидкої адаптації до реалій в умовах запровадження обмежувальних заходів для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби Сovid-19, застосування нових механізмів та інструментів комунікацій і взаємодії дозволило забезпечити належний рівень ядерної та радіаційної безпеки у країні та мати певні досягнення. Усі ми перейшли у формат онлайн спілкування і це відбулось на рівні міжнародних масштабів. Чи вплинуло це на сферу регулювання? Незначною мірою так, але, незважаючи на це, за результатами року маємо і успіхи».

Також він подякував за роботу всьому колективу Держатомрегулювання, колективу ДП «Державний науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки» (ДНТЦ ЯРБ), членам Колегії та Громадській раді при Держатомрегулювання.

Інформацію щодо регулювання безпеки ядерних установок повідомив директор Департаменту з питань безпеки ядерних установок – заступник Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Столярчук Борис Васильович.

Актуальний стан регулювання безпеки перетворення об’єкта «Укриття» в екологічно безпечну систему, зняття з експлуатації блоків № 1, 2, 3 ЧАЕС, поводження з РАВ, використання та виробництва ДІВ, переробки і видобування уранових руд та звітну інформацію щодо діяльності 7-ми інспекцій з ядерної та радіаційної безпеки та Інспекції з ядерної та радіаційної безпеки в зоні відчуження і ДП ДНТЦ ЯРБ представила Заступник Голови Держатомрегулювання – заступник Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Тріпайло Руслана Федорівна.

Учасники засідання отримали вичерпні відповіді на свої питання від керівництва Держатомрегулювання. 

Відповідно до встановленого порядку, Звіт про діяльність Державної інспекції ядерного регулювання України за 2020 рік розміщено на офіційному вебсайті Держатомрегулювання та Урядовому порталі.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux