Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Голова Держатомрегулювання відвідав з робочим візитом Рівненську АЕС
Опубліковано 15 січня 2018 року о 12:42

Днями Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Григорій Плачков відвідав з робочим візитом майданчик Рівненської АЕС. Метою візиту була оцінка стану робіт з продовження терміну експлуатації (ПТЕ) третього енергоблоку Рівненської АЕС.

На сьогодні на енергоблоці №3 Рівненської АЕС, котрий перебуває у тривалому планово-попереджувальному ремонті (ППР), впроваджується низка робіт, пов’язаних із продовженням терміну експлуатації. По суті, проводиться заключний етап комплексу заходів для роботи блоку у понадпроектний період, який триває з 2011 року та вимагає глобальних робіт з модернізації на зупиненому обладнанні.

Детальну інформацію про стан реалізації запланованих заходів, їх фінансування та терміни постачання обладнання представив генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин. «Зі 129 пунктів «Плану-графіка реалізації заходів для продовження терміну експлуатації» – виконано 122, ще 7 перебувають на етапі виконання. Крім того, планово виконуються розрахунки щодо сейсмостійкості, а також триває розробка та узгодження «Звіту з періодичної оцінки безпеки»», – зазначив Павло Павлишин, зауваживши на чіткому дотриманні графіків та взятих зобов’язань.

Заступник директора Департаменту з питань безпеки ядерних установок Держатомрегулювання Валерій Бугай відзначив позитивну практику Рівненської АЕС у підходах до формування переліку обладнання, що підлягає управлінню старінням.

Успішним хід робіт з продовження терміну експлуатації на РАЕС також визначив президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський. Враховуючи стан виконання заходів капітального, інжинірингового характеру, робіт з модернізації та реконструкції, очільник НАЕК «Енергоатом» визнав задовільною готовність енергоблоку №3 Рівненської АЕС до ПТЕ.

Голова Держатомрегулювання Григорій Плачков зауважив, що консультації з громадськістю є вкрай важливою складовою процесу прийняття рішення, що передує видачі ліцензії на понадпроектну роботу енергоблоку. Голова Держатомрегулювання нагадав про нещодавній розгляд на відкритому засіданні Колегії Державної інспекції ядерного регулювання України енергоблоку №3 Рівненської АЕС, де присутні та члени Колегії отримали детальну інформацію про стан виконання організаційно-технічних заходів з цього питання.

Перебуваючи на промисловому майданчику Рівненської АЕС, представники НАЕК «Енергоатом» та Держатомрегулювання відвідали новозбудований комплекс з переробки твердих радіоактивних відходів, який введено в дію наприкінці минулого року та наразі перебуває у дослідній експлуатації, а також побували на резервній дизель-генераторній електростанції блоку №3.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux