Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Голова Держатомрегулювання бере участь у Форумі регуляторів ВВЕР
Опубліковано 20 червня 2018 року о 10:15

Голова Держатомрегулювання бере участь у Форумі регуляторів ВВЕР

 

Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Григорій Плачков бере участь у 25-му щорічному Форумі регулюючих органів країн, що експлуатують АЕС з реакторами типу ВВЕР, що проходить в м. Островець (Республіка Білорусь), 18-21 червня 2018 року.

Під час зустрічі розглянуті звіти за результатами діяльності в 2017 році робочих груп Форуму регуляторів ВВЕР, а саме:

-                   використання імовірнісного аналізу безпеки в регулюючій діяльності;

-                   аналіз фізики реакторів;

-                   управління старінням АЕС з ректорами ВВЕР.

Учасники також обговорили діяльність регулюючих органів країн-учасниць Форуму та організацій-спостерігачів щодо стану ядерної та радіаційної безпеки у Білорусі, Вірменії, Болгарії, Китаї, Чехії, Фінляндії, Угорщині, Росії, Словаччині та Ірану.

Відповідно до порядку денного відбувся виступ про діяльність Державної інспекції ядерного регулювання України в сфері ядерної безпеки за 2017-2018 роки. Під час виступу наголошено, що Держатомрегулювання здіснює діяльність з регулювання ядерної та радіаційної безпеки відповідно до норм та стандартів МАГАТЕ, а також до стандартів регулювання ядерної та радіаційної безпеки ЄС, з метою розвитку інфраструктури регулювання та підвищення рівня ядерної та радіаційної безпеки в Україні.

Учасники Форуму регуляторів ВВЕР відвідали майданчик, де будується два енергоблоки Білоруської АЕС з реакторною установкою типу ВВЕР-1200/491.

 

Довідково. Форум органів регулювання країн, що експлуатують реактори ВВЕР був створений у 1993 році. Метою діяльності Форуму є сприяння підвищенню безпеки та радіаційного захисту в зацікавлених країнах шляхом використання колективного досвіду, обміну інформацією та об‘єднання зусиль національних органів регулювання для вирішення проблем безпеки й вдосконалення політики та практики регулюючої діяльності.

Наразі членами Форуму є керівники органів регулювання Болгарії, Вірменії, Китаю, Росії, Словаччини, Індії, Ірану, Чехії, Угорщини, України та Фінляндії. В якості спостерігачів в роботі Форуму беруть участь представники Німеччини та МАГАТЕ. У 2014 році Білорусь була запрошена взяти участь в роботі Форуму у якості спостерігача.

Форум працює в рамках Меморандуму, який був підписаний країнами-членами у 1998 році у Вірменії.

Наради Форуму проходять один раз на рік в країнах-членах Форуму. Зазвичай, у щорічних нарадах Форуму беруть участь керівники органів регулювання країн-членів.

На нарадах Форуму керівники делегацій представляють інформацію з питань регулювання ядерної та радіаційної безпеки у своїх країнах, а також обговорюють події, що мали місце на АЕС з ректорами ВВЕР, найбільш суттєві з точки зору впливу на безпеку.

У відповідності до Меморандуму Форум на засіданнях створює Робочі групи для обговорення обраних Форумом питань.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux