Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
До уваги ліцензіатів у сфері використання ядерної енергії з приводу COVID-19
Опубліковано 17 березня 2020 року о 17:09

У зв’язку із затвердженням Кабінетом Міністрів України  заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції (COVID-19)  в Україні, рішеннями позачергового засідання Державної комісії   з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій,  рішеннями  обласних та у  м. Києві  комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення України» та заходів стосовно стабілізації епідемічної ситуації, Держатомрегулювання керується  комплексом правових норм, спрямованих на захист прав фізичних та юридичних осіб під час карантину та обмежувальних заходів пов’язаних із поширенням хвороби і  інформує про таке.

Відповідно до частини третьої статті 32  Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» ліцензіат несе всю повноту відповідальності за радіаційний і фізичний захист та безпеку ядерної установки, об'єкта, призначеного для поводження з радіоактивними відходами, іншого джерела іонізуючого випромінювання незалежно від діяльності та відповідальності постачальників і органу державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки.

Персоналом Держатомрегулювання із застосуванням режиму чергування, комунікаційних та інформаційних систем, а також автоматизованих систем передачі даних забезпечується безперервність виконання  функцій державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки:

- компетентного органу  відповідно до Конвенції про фізичний захист ядерного матеріалу та ядерних установок;

- з питань безпечного перевезення радіоактивних матеріалів відповідно до правил ядерної та радіаційної безпеки при перевезенні радіоактивних матеріалів;

- з питань аварійного оповіщення та інформування згідно з Конвенцією про оперативне оповіщення про ядерні аварії підтримується. 

Разом з тим, до завершення періоду карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних послуг та строків надання цих послуг. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення. Планові заходи державного нагляду за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки у сфері використання ядерної енергії не проводяться.

Персонал ліцензіатів, що має обов’язки реагування на  аварійні  ситуації   з ризиком радіаційного фактору небезпеки, у разі необхідності, повинен виконувати свої дії згідно  аварійних планів  об’єктів, з урахуванням  медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня.

Контактна інформація Держатомрегулюванняpr@hq.snrc.gov.ua, (044) 277 12 04. 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за даними МОЗ України за посиланням: https://moz.gov.ua/article/news/operativna-informacija-pro-poshirennja-koronavirusnoi-infekcii-2019-ncov-

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux