Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Державна інспекція ядерного регулювання України пройшла фінансовий аудит за 2019 рік
Опубліковано 18 серпня 2020 року о 13:55

Державна інспекція ядерного регулювання України пройшла фінансовий аудит за 2019 рік щодо забезпечення належної фінансової й бюджетної звітності та дотримання вимог чинного законодавства

За результатами перевірки надано модифікований (умовно-позитивний) висновок.  Фахівці Рахункової палати зосередились на перевірці, аналізі й оцінці правильності ведення, повноти обліку, достовірності фінансової та бюджетної звітності, встановлення фактичного стану справ щодо використання Держатомрегулюванням коштів державного бюджету за програмою «Керівництво та управління у сфері ядерного регулювання», дотримання законодавства при здійсненні операцій з бюджетними коштами, також оцінили управління фінансовими ресурсами та стан внутрішнього контролю в інспекції.

Також аудитори сконцентрували увагу на нефінансових активах балансу, витратах на оплату праці, використанні коштів реальним сектором та позабалансовому обліку, здійснена оцінка прийнятності облікової політики.

За оцінкою аудиторів, в основному фінансова та бюджетна звітність Держатомрегулювання достовірно відображає її фінансовий стан, фінансові результати, а також доходи та видатки за вказаний період. Кошти державного бюджету, спрямовані на керівництво та управління у сфері ядерного регулювання, використані за цільовим призначенням, відповідно до закону про державний бюджет, а фінансово-господарські операції проведено здебільшого відповідно до вимог нормативно-правових актів, які регулюють питання використання бюджетних коштів.

Водночас у фінансовій та бюджетній звітності Держатомрегулювання за 2019 рік виявлено ряд викривлень, які є суттєвими, але не всеохоплюючими

Встановлено, що у 2019 році у Держатомрегулюванні не було організовано на належному рівні та у визначений законодавством спосіб системи внутрішнього контролю та аудиту, які організаційно та функціонально почали створюватись лише на початку 2020 року.

Попередній аудит ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Держатомрегулюванню на забезпечення державної політики у сфері безпеки використання ядерної енергії завершився в квітні 2018 року. За результатами та з метою усунення виявлених недоліків Держатомрегулювання розроблено та затверджено відповідний план заходів та щокварталу забезпечено інформування Рахункової палати про його виконання.

Звіт та рішення за результатами фінансового аудиту будуть доступні на офіційному вебсайті Рахункової палати та Держатомрегулювання.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux