Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Держатомрегулювання анулювало ліцензію Юрія Чернічука
Опубліковано 03 грудня 2022 року о 19:09

Держатомрегулювання анулювало ліцензію на право здійснення організаційно-розпорядчих функцій, які пов’язані з забезпеченням ядерної та радіаційної безпеки Чернічуком Юрієм Олексійовичем на посаді заступника головного інженера з модернізації та управління ресурсами ВП "Запорізька АЕС" під час заміщення головного інженера (першого заступника генерального директора) ВП "Запорізька АЕС". Відповідний наказ в.о. Голови Держатомрегулювання – Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олегом Коріковим підписано 3 грудня 2022 року.

"Анулювати ліцензію серії ПО No 000184, видану ДП "НАЕК "Енергоатом" на право здійснення організаційно-розпорядчих функцій, які пов’язані із забезпеченням ядерної та радіаційної безпеки ЧЕРНІЧУКОМ Юрієм Олексійовичем на посаді заступника головного інженера з модернізації та управління ресурсами ВП "Запорізька АЕС" під час заміщення головного інженера (першого заступника генерального директора) ВП "Запорізька АЕС", у зв’язку з неспроможністю посадової особи дотримуватися ліцензійних умов", - йдеться у тексті наказу.

Наказ видано відповідно до абзацу шостого пункту 8.5 Умов та порядку видачі ліцензій на провадження діяльності посадових осіб експлуатуючої організації, затверджених наказом Державної інспекції ядерного регулювання України 28.12.2011 №195, та з урахуванням рекомендацій Ліцензійної комісії з питань ліцензування діяльності посадових осіб експлуатуючої організації Державної інспекції ядерного регулювання.

Наголошуємо, що так зване "працевлаштування" Чернічука Ю.О. у "росатом" – чергова ганебна спроба російських окупантів привласнити українську ЗАЕС.

Зазначаємо, що Запорізька АЕС, її ядерні установки та ядерний матеріал є власністю України, єдиною легітимною експлуатуючою організацією, оператором ЗАЕС, є ДП "НАЕК "Енергоатом", яка, відповідно до міжнародних зобов’язань та законів України, діє згідно з ліцензіями, виданими Держатомрегулювання.

Застерігаємо, що "фахівці" з росії та ті, хто вирішив перейти на роботу в "росатом" та у московську фейкову експлуатуючу організацію, нестимуть персональну відповідальність, зокрема й кримінальну, щодо них будуть запроваджені санкції, а також вони незворотньо втратять професійну репутацію серед міжнародного атомного співтовариства.

рф продовжує цинічно ігнорувати Статут ООН, Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН ES-11/4 від 12 жовтня 2022 року, Резолюцію Ради Керуючих МАГАТЕ від 15 вересня 2022 року, а також Резолюцію Ради Керуючих МАГАТЕ, яка ухвалена 17 листопада 2022 року. Усі ці міжнародні документи чітко закликають рф до виведення своїх військ і з ЗАЕС, і загалом з українських територій в межах її міжнародно визнаних кордонів у 1991 році.

Ті, хто сьогодні стає на бік ворога – вочевидь, підтримують цинічні злочини росії в Україні та її неспровоковану військову агресію, а тому – стають співучасниками цих злочинів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux