Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Держатомрегулюванням взято участь у спільному загальностанційному протиаварійному тренуванні
Опубліковано 19 листопада 2021 року о 15:37

17-18 листопада 2021 року у ВП «Запорізька АЕС» проводилось спільне з ДП НАЕК «Енергоатом» загальностанційне протиаварійне тренування за темою «Комунальна аварія у ВП ЗАЕС, що виникла в результаті надзвичайної геологічної ситуації в районі розташування Запорізької АЕС та призвела до течі теплоносія першого контуру, відмовам систем основного та резервного електропостачання на енергоблоці № 2 та відмови системи охолодження басейна витримки енергоблока № 5».


У ході тренування відпрацьовувались дії персоналу ВП ЗАЕС, підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом», Держатомрегулювання, територіальних та місцевих органів виконавчої влади з подолання та ліквідації наслідків умовної аварії, зокрема, щодо здійснення заходів із переведення ядерної установки АЕС у безпечний контрольований стан, захисту персоналу та населення.

На час проведення тренування у Держатомрегулюванні було активізовано Інформаційно-кризовий центр із залученням представників центрального апарату Держатомрегулювання, Інспекції з ядерної безпеки на ЗАЕС, Південно-східної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки, експертів Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.


Держатомрегулюванням відпрацьовувався міжнародний інформаційний обмін у рамках Конвенції про оперативне оповіщення про ядерну аварію та відповідних двосторонніх договорів з іншими країнами з використанням інформаційної системи МАГАТЕ з обміну інформацією про інциденти і надзвичайні ситуації USIE, готувалися прес-релізи та інформаційні повідомлення для інших країн у рамках двосторонніх міжнародних договорів.


Експертами Інформаційно-кризового центру проводився аналіз оперативних даних щодо стану ядерних установок та моделювання процесів і розвитку подій на майданчику умовно аварійної АЕС, зокрема, виконувалося прогнозування напрямів і відстаней переносу радіоактивного забруднення та дозових характеристик із застосуванням системи прийняття рішень RODOS. Такі ж розрахунки проводилися паралельно спеціалістами Українського гідрометеорологічного центру і здійснювались порівняння результатів оцінки і прогнозу. Прогнозні розрахунки вперше проводились із застосуванням метеорологічних даних у режимі реального часу.


Також забезпечено реагування з використанням платформ для проведення відеоконференцій та виділених каналів телефонного та інтернет зв’язку.


Тренування проходило у дистанційному форматі, із дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, з метою запобігання поширенню (розповсюдженню) гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2З.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux