Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Держатомрегулювання взято участь у спільному загальностанційному протиаварійному тренуванні на Южно-Українській АЕС
Опубліковано 25 травня 2018 року о 10:34

23-24 травня 2018 року у ВП «Южно-Українська АЕС» проводилось спільне з ДП НАЕК «Енергоатом» загальностанційне протиаварійне тренування за темою «Комунальна аварія, з частковим пошкодженням активної зони реакторної установки енергоблоку № 3, що супроводжувалося повним знеструмленням АЕС».

У ході тренування відпрацьовувались дії персоналу ВП ЮУАЕС, підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом», Держатомрегулювання, територіальних та місцевих органів влади з подолання та ліквідації наслідків умовної аварії, зокрема щодо здійснення заходів із переведення ядерних установок АЕС в безпечний контрольований стан, захисту персоналу та населення у межах зони спостереження.

На час проведення тренування у Держатомрегулюванні було активізовано Інформаційно-кризовий центр із залученням представників центрального апарату, Інспекції з ядерної безпеки на ЮУАЕС, Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки та Південної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки.

У ході тренування Держатомрегулюванням відпрацьовувалось виконання покладених на неї завдань та здійснювався міжнародний інформаційний обмін в рамках Конвенції про оперативне оповіщення про ядерну аварію та відповідних двосторонніх договорів з іншими країнами з використанням нещодавно оновленої версії інформаційної системи МАГАТЕ з обміну інформацією про інциденти і надзвичайні ситуації USIE.

Експертами ІКЦ проводився аналіз оперативних даних щодо стану ядерних установок та моделювання процесів і розвитку подій на майданчику умовно аварійної АЕС, зокрема виконувалося прогнозування напрямів і відстаней переносу радіоактивного забруднення та дозових характеристик із застосуванням системи прийняття рішень RODOS. Такі самі розрахунки проводилися паралельно спеціалістами Українського гідрометеорологічного центру і здійснювались порівняння результатів оцінки і прогнозу.

По закінченню тренування в Держатомрегулювання під головуванням Голови Кризового штабу Столярчука Бориса Васильовича було проведено підсумкову нараду за участю усіх фахівців, що безпосередньо брали у ньому участь.

24 травня спеціалісти Відділу аварійної готовності та радіаційного захисту взяли участь у спільній с ДП «НАЕК «Енергоатом» нараді з підведення підсумків тренування у ВП «Южно-Українська АЕС» із застосуванням системи відеоконференцзв’язку.

За підсумками тренування будуть розроблені коригувальні заходи для вдосконалення відповідних систем аварійної готовності Єдиної державної системи цивільного захисту.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux