Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Держатомрегулювання України надала дозвіл на виведення енергоблоку №2 Запорізької АЕС на мінімально контрольований рівень потужності
Опубліковано 26 жовтня 2011 року о 08:18

20 жовтня 2011 року під головуванням Першого заступника Голови Держатомрегулювання України – Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Гашева М.Х. за участю керівництва ДП НАЕК «Енергоатом», ВП «Запорізька АЕС» та фахівців Держатомрегулювання України відбулась нарада, на якій розглянуті результати проведеного планово-попереджувального ремонту з перевантаженням активної зони реактора енергоблока №2 Запорізької АЕС.

В планово-попереджувальний ремонт енергоблока виконано у фізичних обсягах реконструктивні заходи, передбачені план-графіком на 2011 рік з реалізації Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС України, яка уведена в дію спільним наказом Мінпаливенерго та Держатомрегулювання в грудні 2010 року. Зокрема впроваджено систему «промислового телебачення» для пожежо/вибухонебезпечних та необслуговуваних приміщень; здійснена модернізація системи управління приводами стрижнів аварійного захисту реактора, включно з системою силового живлення.

За попередніми результатами цільової позачергової оцінки стану безпеки енергоблоків АЕС («стрес-тестів») додатково в планово-попереджувальний ремонт енергоблока виконано монтаж східців, що забезпечують доступ персоналу із приміщень систем безпеки №123/1,123/2,123/3 в приміщення №036/1, 036/2, 036/3; тривають роботи з герметизації приміщень систем безпеки реакторних відділень та резервних дизель-електростанцій енергоблоків ЗАЕС.

За підсумками наради Держатомрегулюванням України надано дозвіл на виведення енергоблока №2 Запорізької АЕС на мінімально контрольований рівень потужності, проведення фізичних вимірів, випробувань та роботу на енергетичних рівнях потужності згідно з чинною експлуатаційною документацією.

Разом з цим, під час розгляду звітних документів Держатомрегулюванням України встановлено факт порушення п.6.7.2 «Положення про порядок розслідування та обліку порушень в роботі атомних електричних станцій» НП306.2.100-2004, а саме невиконання та відсутність обґрунтовуючих документів на перенесення п.3.8.1.3 «Выполнить замену оборудования АКНП-3 на энергоблоке №2» звіту по розслідуванню порушення в роботі енергоблоку №2 ЗАЕС «Останов РУ енергоблока №2 срабатыванием быстродействующей защиты реактора по 2-му комплекту АКНП по факту «Уровень плотности нейтронного потока в промежуточном диапазоне более заданного оператором». Держатомрегулюванням України буде проведено розслідування обставин вищевказаного порушення та вжито заходів адміністративного впливу згідно чинного законодавства, до осіб, які винні у вчиненні вищезазначеного правопорушення у сфері використання ядерної енергії.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux